Hírek

2014.07.02. 11:16

Megerőszakolta volna a saját nagyanyját - Sokkoló igaz történetek Zala megyéből

Zalaegerszeg - Kriminalisztikai szempontból nem nevezhető uborkaszezonnak az idei nyár, megyénkben rövid időn belül három életellenes bűncselekmény is történt.

Arany Gábor

A közvélemény által is megismerhető részletekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást érdeklődésünkre.

dr. Pirger Csaba

Az első, majdnem tragédiába torkolló konfliktus június 13-án, pénteken este történt Bázakerettyén. Az előzményekhez tartozik, hogy 10 éve házasságban élő pár kapcsolata megromlott. Ebben közrejátszottak anyagi természetű nézetkülönbségek és a férfi féltékenysége is. Azon a napon a munkából hazatérő 31 éves nő és négy évvel idősebb férje között újabb veszekedés tört ki. Ennek elültével a férfi a 9 éves kislányát pénzzel és egy levéllel átküldte a faluban lakó ikertestvéréhez. Az asszony pedig fél tizenegy tájt a gyerek szobájába tért nyugovóra. Éjfél felé járt, amikor a férje bement hozzá, az ablakot becsukta, a redőnyt leengedte. A következő percek történéseinek felderítése rendőrség feladata, de az tény, az asszony segélykiáltásaira figyeltek fel a szomszédok és hívták ki a rendőrséget. A járőrök a ház nappalijában találtak rá a testszerte összeszurkált, földön heverő, erősen vérző nőre és a szintén vérző, több helyen megszúrt férjére. Kórházba kerültek, azóta mindketten túljutottak az életveszélyen. Az ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt indult nyomozás N. Tamás ellen. Felmerült annak lehetősége is, hogy a férfi készült tettére. A Zalaegerszegi Járásbíróság Nyomozási Bírója a férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

A másik, Zalaegerszegen történt majdnem halálos végű szúrást kártyázásban közben kialakult vita előzte meg. Az 51 éves házigazda a szóváltás végén bicskát ragadott és szívtájékon szúrta 43 éves vendégét. A férfi beismerő vallomást tett, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben.

A bíróság június 21-én rendelte el a nagykanizsai B. Tamás előzetes letartóztatását, tért át a harmadik esetre dr. Pirger Csaba. Súlyos testi sértés gyanúja miatt indult eljárás a 24 éves férfi ellen, ám több általa elkövetett szörnyűség is napvilágra került. A fiatalember június elején megverte nagyanyja élettársát, aki kórházi ápolásra szorult, emiatt rendőrségi eljárás indult. Ekkor derült ki, hogy pár nappal korábban az unoka a nagymamát is megtámadta. Június 7-én délelőtt ellenkezése dacára levitte a pincébe, fojtogatni kezdte, majd próbálta megerőszakolni, de az idős nő nem hagyta magát és kimenekült a pincéből. Nem ez volt az első eset, amikor a fiatalember nem tudott uralkodni magán. Négy évvel korábban, 2009 augusztusában akkori barátnője anyját támadta meg álmában. Szexuálisan közeledett volna a nőhöz, de ehhez előbb húsklopfolóval fejbe verte. A nő azonban felriadt, ellenállt, így B. Tamás felhagyott a továbbiakkal.

A fiatalember tavaly augusztus vége felé viszont embert ölt. Elhunyt édesapja volt élettársát támadta meg, bántalmazta, majd megfojtotta, ezt követően közösült vele. A lakásban rendet rakott maga után és távozott. A nő holttestére két hét múlva találtak rá, akkor állapota és a körülmények miatt először közigazgatási eljárásban vizsgálták a halálesetet.

B. Tamás jelenleg igazságügyi elmeorvosi megfigyelés alatt áll, közölte dr. Pirger Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!