Szentgotthárd

2016.04.15. 11:27

Kipróbálták a pneumobilt - Békéscsabai, nagykőrösi és tatabányai sikerek Gotthárdon

Szentgotthárd - A XXIII. Csernyánszky Imre Országos Középiskolai Pneumatika Versenynek adott otthont a III. Béla szakképző iskola.

Vas Népe

Az ország legkiválóbb műszaki, gépészeti szakképző iskoláinak diákjai és tanárai érkeztek a háromnapos szakmai versenyre. A számok magukért beszélnek: 24 csapat, 48 versenyző és 16 tagú szakmai zsűri gondolkodott együtt az országos verseny szentgotthárdi döntőjében. Egyéni írásbeli elméleti és komplex mechatronikai, gyakorlati csapatfeladatokat kellett megoldaniuk a középiskolásoknak.

Az összetett csapatverseny győztesei a békéscsabai Gépészeti SZKI tanulói, Kasoly Bence és Vitális Balázs lettek. Az egyéni versenyben első helyezett lett a tatabányai Péch SZKI versenyzője, Vági Richárd, a gyakorlati csapatverseny kategória nyertesei pedig Kiss Roland és Török István, a nagykőrösi Toldi SZKIK diákjai. Felkészítő szaktanáraikat is elismerték az eredményhirdetésen. Az idei verseny középpontjában az ipari pneumatika állt.

fotó: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

- Az ipari termelés alapelvárása a veszteségcsökkenés és a hatékonyságnövelés, ebben a pneumatikai szakemberek tudnak segíteni - emelte ki a diákokhoz szólva Csanaki Jenő, az Opel Szentgotthárd termelési igazgatója.

Nem csak szigorúan a szakmáról szólt a verseny három napja: a vendéglátók remek programokkal készültek az ország minden pontjából érkezett diákoknak.

A legtöbb fiatal kedvence volt az úgynevezett pneumobil, vagyis a sűrített levegővel hajtott jármű kipróbálása. Moziztak is a fiatalok, és jártak a szentgotthárdi fürdőben, meg persze a környékbeli cégeknél tettek gyárlátogatást - lehet, hogy leendő munkahelyükön jártak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!