Sport

2017.08.29. 17:35

Élménybeszámolóra invitálta Cser-Palkovics András az atlétákat és öttusázókat

SZÉKESFEHÉRVÁR A sűrű versenyprogram szusszanásnyi szünetében fogadta Székesfehérvár polgármestere a város eredményeket szállító atlétáit és öttusázóit.

Ferencz Balázs

„Az ilyen fogadások alkalmával példaképeket szeretnénk állítani a fiatalok elé, legyen szó akár sportolókról, vagy más területeken tehetségesen működő ifjakról, hogy a tehetségük mellett alázattal, szorgalommal sokminden elérhető ebből a városból" - fogalmazott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, mikor élménybeszámolóra invitálta az ARAK atlétáit és a Volán Fehérvár öttusázóit. A kairói világbajnokságról éppen hazatérő Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) nem lehetett jelen az eseményen, melyen Mátó Sára (junior Eb - 8. 400 gát), Takács Boglárka (EYOF 2. - 100 m), Szabó Dániel (U23 Eb 100, 200 m előfutamok), Pásztor Bence (U23 Eb 2. kalapácsvetés), Pisch Milán (junior Eb 4x100 váltó), valamint az öttusázók Kovács Sarolta (vb 1. csapat), Varga Eszter (junior vb 1. váltó, 2. mix-váltó), Demeter Bence (Eb csapat 1.) és Harangozó Bence is meséltek tapasztalataikról.

Cser-Palkovics András (b) Harangozó Bencét, Kovács Saroltát, Demeter Bencét, Varga Esztert, Pisch Milánt, Takács Boglárkát, Szabó Dánielt, Mátó Sárát és Pásztor Bencét (b-j) látta vendégül a Városházán Fotó: Simon Erika

- A Magyar Öttusa Szövetség általános alelnökeként büszkén mondhatom, hogy az öttusázók érmeket halmoztak idén. Ha a tavalyi évben az öttusát temették, akkor most itt a válasz, megráztuk magunkat. Szakosztályigazgatóként vegyesek az érzéseim, mert Harangozó Bence és Demeter Bence sem jutott döntőbe a most zárult világbajnokságon. Kovács Sarolta aranyérmes lett csapatban, az egyéniben pedig nyolcadik hellyel lett a legrosszabb magyar - értékelt Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály igazgatója.

- Célul tűztük ki, hogy az EYOF-ra, az ifjúsági vb-re, a junior Eb-re és utánpótlás Eb-re is delegáljunk versenyzőket, s ezt teljesítettük. De legfőképp azért vagyok büszke, mert atlétáink helyt álltak, egyéni csúcsokat, országos rekordokat döntöttek és érmeket is nyertek - mondta Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztály vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!