Belföld

2016.11.04. 08:20

Szokatlan meleg novemberben!

Ma változóan felhős idő várható, csapadék nem alakul ki, de hajnalban és reggel kisebb ködszitálás előfordulhat. Reggel elszórtan hószállingózás is volt.

A köpönyeg.hu portál szerint déli szél megélénkül, reggel hideg lesz, több helyen fagypont alá süllyed a hőmérséklet. Délután 5 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet. Szombat délnyugat felől több hullámban megnövekszik a felhőzet, Délután és estétől egyre többfelé várható eső, zápor. A nap folyamán fokozatosan megerősödik, nyugaton viharossá válik a déli szél. Erős melegfronti hatás terhelheti szervezetünket. 11-17 fok közé emelkedik a nappali felmelegedés. Vasárnap erősen szeles, csapadékos időre van kilátás: sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, zápor, főleg délen és keleten itt akár zivatarok is előfordulnak. A déli óráktól az északnyugatira forduló szél megerősödik, olykor viharossá fokozódik.

Délután markáns hidegfront érkezik. Északnyugaton már visszaesik a hőmérséklet (8-12 fok várható), máshol még szokatlanul enyhe idő valószínű 12-20 fok közötti értékekkel. Hétfő csak átmenetileg csökken a felhőzet, délutántól újra eleredhet az eső. 11-12 fok köré hűl a hőmérséklet.

A 24.hu információja szerint Budapesten, Komárom-Esztergomban, Nógrádban és Pest megyében is láttak hópelyheket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!