Belföld

2016.12.22. 07:37

Nem valószínű, hogy fehér lesz a karácsony

Hétvégén itt a karácsony, de vajon fehér lesz-e a táj az ünnepek alatt, vagy ismét pihenni fognak a szánkók?

Az idokep.hu információi szerint szombat estig folytatódik a szürke, eseménytelen, napközben is fagyos idő, helyenként ónos szitálással, hószállingózással, így ahol kialakult némi hólepel, az december 24-én még megmaradhat.

Talán láthatunk egy kis havat

De az esti órákban egyre jobban megközelítheti hazánkat egy álcázott hidegfront, mely véget vet az egyhangúságnak. Kevés vegyes halmazállapotú csapadékra északon, északnyugaton számíthatunk, északkeleten esetleg gyenge havazás is előfordulhat.

Enyhülést hoz a karácsony

December 25-ére többfelé feltámad az északnyugati szél, viszont ezzel együtt enyhülés veszi kezdetét, és napközben sokfelé meghaladhatja a maximum-hőmérséklet a +5 fokot. Helyenként számíthatunk kisebb esőre, de kezdetben északkeleten hószállingózás, havas eső, ónos eső is előfordulhat kis mennyiségben.

A maradék hó is elolvad

Karácsony másnapjára felszakadozik a felhőzet, legfeljebb néhol futó zápor fordulhat elő. Enyhébb lesz a hajnal, már csak kevés helyen lehet gyenge fagy, napközben pedig az ország legnagyobb részén 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!