Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mit ne csinálj egy esernyővel? Mert egy ernyőnek is lehetnek titkai...

Közzétéve: 2020. 10. 16. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 1324 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Most elmondjuk! Egy olvasónk tőlünk kérdezte meg, vajon mit jelent az, ha valaki fedett térben (lakásban, házban) kinyit egy ernyőt, és a feje fölé tartja?

Mivel erről a babonáról mi még nem hallottunk, ezért Rosta Erzsébet könyvét vettük alapul, s ebből idézünk:
 

A napsugárzás és az eső ellen védő ernyőt már az ókori Egyiptomban, Mezopotámiában, Indiában és Kínában használtak, a fontos személyiségek, előkelőségek feje fölé szolgák tartották. Európában az ókori görögök a napsütés ellen védekeztek, a rómaiak pedig az esőtől védték magukat az ernyővel. A középkorban az ernyő a pápa és a klérus megkülönböztető jele lett.


Kínában a köztiszteletnek örvendő hivatalnokok szolgálatukért a helybeliektől piros selyemernyőt kaptak ajándékba. A kínai kötéltáncosok fontos kelléke az ernyő. Mivel japánban nyilvánosan nem kerülhetett férfi a nő közelébe, az esős idő jó alkalom volt arra, hogy összebújjanak az esernyő alatt. Ezért, ha egy férfi egy nőnek esernyőt ajándékozott, az felért egy szerelmi vallomással.

Az esernyőhöz jó néhány babona fűződik: balszerencsés dolog esernyőt kinyitni a házban, ezzel ugyanis felingerlik a helyi napistent, aki megharagszik az egész család ellen. A házban különösen a fej fölött kinyitott ernyő számít rossz előjelnek, mert a ház védőszellemei azt gondolhatják, hogy az illető nem érzi elégségesnek a védelmüket, ezért mérgükben elhagyják a házat. Ha valaki leejt egy esernyőt a földre, a házban gyilkosságot fognak elkövetni.

Azonban nem mindig balszerencsés az ernyő kinyitása a lakásban. Egyesek szerint, csak azokban az esetekben kerülendő, ha az ernyőt ajándékba kapták, ha az ernyő fekete színű, ha az ernyőt még sohasem használták házon kívül, ha beteg ember van a házban. Egyéb esernyővel kapcsolatos balszerencsét jelentő babonák: nem szabad ernyőt ajándékba adni, sohasem szabad felvenni a leejtett ernyőt (valakit meg kell kérni rá), nem lehet az ernyőt az asztalra vagy az ágyra tenni, s ha egy hajadon leejti az ernyőjét nem fog férjhez menni.

A kínaiak szerint, ha elered az eső, egy újonnan szerzett ismerősnek nem szabad kölcsönadni az ernyőt, hogy vigye haza magával, mert ez biztos jele annak, hogy többé nem fognak találkozni az életben. (Ugyanis az esernyőt jelentő kínai szó kiejtve hasonlóan hangzik az elválás szóhoz.) Aki szereti az új ismerősét, időt szakít rá, hogy elkísérje az ernyővel a buszmegállóig, vagy a taxiállomásig. Ugyancsak kínai eredetű babona, hogy megvédi a mennyasszonyt a gonosztól, ha egy nyitott vörös ernyő alatt megy az esküvőre.

Álomban lyukas esernyő látni veszekedést jelent; esőben csukott esernyőt hordani balszerencse az üzleti életben; nyitott esernyőt vinni esőben nagy szerencsét hoz az álmodóra, akinek minden erőfeszítése sikeres lesz.

Forrás: Ezoterikus.hu