Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A közlekedési stressz elkerülhető?

Közzétéve: 2010. 06. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A statisztikák azt mutatják, hogy kb. 1/3 részben felelős az agresszív vezetési stílus az utakon a motorbalesetekért és mintegy 2/3 részben az autóbalesetekért.
Tulajdonképpen a képlet igen egyszerű: stresszesen ülünk be az autóba, mert megint késésben vagyunk, ugyanakkor elfelejtjük, hogy ez a szomszéd autóssal is megeshet, így hamar türelmetlenné válunk a dugótól, vagy, ha valaki kissé lassabban reagál, mint, ahogy azt mi elvárnánk. De miért várunk el bármit a másiktól, amit mi magunk sem teszünk meg? Legalább a hétköznapokon próbáljunk meg elnézőbbek lenni egymással, így egy számunkra fontos pillanatban a másik autóban ülő is konzekvense(bbe)n viselkedhet velünk!
   
Először is aludd ki magad! Aki nem pihent az éjszaka legalább 7-8 órát és munkába indul, könnyen levág egy nyakast bárkinek, aki az útjába áll.

Tervezz előre és hagyj magadnak elég időt az útra! Ha késésben vagyunk, sokszor semmi és senki nem érdekel bennünket, teljesen elveszíthetjük a realitás érzékünket, kínos előzésekbe fogunk, mellyel másokat is veszélybe sodorhatunk. Gondolkodj csak egy kicsit! Ha balesetet okozol, még hónapokig lesz mivel foglalkoznod, ha egyáltalán épp bőrrel megúszod.

Kapcsold ki a zenét és a telefont! Ne tereld el a figyelmedet, mikor így is van elég gond az utakon! A felmérések szerint a telefonálás 37%-ban vonja el a figyelmünket az útról.

Lélegezz! Ha ideges vagy, vegyél inkább egy nagy levegőt, anélkül, hogy belelovalnád magad, mennyire idegesítenek a többiek az úton!

Tartsd be a sebességhatárokat! Ne akarj szárnyakat növeszteni, ha közben a többiek is csak toporogni tudnak! Azért, mert valaki az előírások szerint halad, még nem "mazsola"!

Tanulj meg osztozni! A többieknek is éppen annyi joga van vezetni előtted, mint neked! Ne akarj mindig éllovas lenni, vagy pedig eldönteni, hogy kit engedsz be a sorba! Tudod, egyszer mindenki visszakapja a tetteit az élettől! Légy udvarias, hidd el, ha ma beengedsz valakit jobbról, holnap épp Õ teszi majd ugyanezt.
Forrás: Ezoterikus.hu