Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hány ága van az asztrológiának? Ne lepődj meg a válaszon!

Közzétéve: 2013. 10. 05. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3893 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legutóbbi számítás szerint mintegy 80 különböző ága létezik az asztrológiának, ami igencsak meglepő mennyiségnek számít, főleg, ha figyelembe vesszük, milyen rövid azon típusok listája, melyeket valóban használnak.

A legtöbb praktizáló asztrológus a saját maga, családja, vagy kliensei hasznára fordítja tudományát. Ez a magunkra irányuló rendszer vitathatatlanul a legkomplexebb rendszer, melyet át és átsző több más tudományág is. A kabbala például az asztrológiában gyökeredzik, ugyanakkor a numerológia, a Tarot és a Feng Shui rendszeréből is merít.

Manapság dolgozhatunk a nyugati-, védikus-, hellenisztikus-, klasszikus-, tradicionális-, maja-, azték-, kínai- és koreai asztrológiával és számtalan más asztrológiával is, - természetesen. De vegyük csak sorra az alábbi listáját a manapság legnépszerűbb asztrológiai ágaknak!

Humanisztikus asztrológia: amit ma a nyugati kultúrákban használnak. Általában a célból használják, hogy választ adjanak a kérdezőknek személyes kérdéseikre, mint a karmájuk, erősségeik, gyengeségeik és persze a jövőjük is.

Karmikus/ezoterikus asztrológia: az interpretáció és a belső tartalmak spirituális oldalára fókuszál.

Kapcsolati asztrológia: természetesen két ember kapcsolatában lévő energiával foglalkozik, mely kapcsolat lehet családi, párkapcsolat, gyerek/szülő, vagy akár főnök-alkalmazott is.

Karrier asztrológia: az egyén karrierjére utal és rámutat, hol vannak a legnagyobb potenciáljai. Hol pazarolja energiáit, s hol érdemes erősítenie.

A speciális képesség asztrológiák közé tartozik a horárasztrológia (időintervallum vagy kérdező asztrológia), mely állítólag akár elveszett tárgyak fellelésében is segíthet. Lényeges tulajdonsága, hogy rendkívül gyakorlatorientált.

Az electional azaz időválasztó asztrológia, mely az eget kémlelve segít megtalálni a megfelelő időpontot valamilyen eseményhez, mint például egy esküvő, egy üzleti vállalkozás indítása, vagy akár egy autó vásárlása.

Időpontosító asztrológia, mely képes visszaszámolási segédletekkel kideríteni azt, hogy valaki mikor születhetett, még, ha ő nem is tudja azt pontosan.

Mundán asztrológia: mely a politikai eseményeket, háborúkat, országokat és globális változásokat kémleli.

Orvosi asztrológia: az emberek és háziállataik egészségére vonatkozó asztrológia igen közkedvelt technika manapság, mely diéták, gyógynövények ajánlásával segíthet.

Asztrometeorológia: az időjárás előrejelzések és a geológiai változások tudománya. Radarok és műszeres segítség nélkül a csillagos ég kémlelésével jósolják meg a várható időjárást.

Pszichológiai asztrológia: ahogy a neve is sugallja a születésünk alapján fókuszál az egyén pszichikai aspektusaira.

A keleti asztrológiának is meglepően sok ága létezik, pl.: Feng Shui asztrológia, Bíborcsillag asztrológia, 9 csillag Ki asztrológia, Tér és idő asztrológia, Négyoszlopos sorselemzés…

És az első hallásra kevésbé komolyan vehető jóslatok, melyek mégis teret hódítanak maguknak…

Pénzügyi asztrológia: vagy más nevén „asztroökonómia”, mely képes meghatározni, milyen eredményt hoz aznap a Wall Street. Egy asztro pénzügyi szoftver már kapható asztrológusok számára.

Szerencsejáték- és sport asztrológia: szintén kapható már szoftver ehhez a csillagjóslási módszerhez is.

Asztro térképezés: ez a technika megsúghatja előre, hogy a világ mely részéről kerül majd ki a főhír. Abban is segíthet, hogy egy személy a világ melyik táján esélyes leginkább arra, hogy szerencsét próbáljon, új életet kezdjen.

Asztrológiai meghatározás alapján való ültetés és palántázás: Már évszázadok óta létezik és még ma is sikeres asztrológiai ágazat.

Asztrodráma terápia: képes előre megjósolni a nehéz szituációnk pillanatait életünkben, így lehetőséget kínál azok megelőzésére is.




Stúdiónkban több asztrológiai ággal is foglalkozunk, kérdezz bátran!

bellastudio@ezoterikus.hu
Forrás: Ezoterikus.hu