Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mit árul el rólad táplálkozásod és életmódod?

Közzétéve: 2018. 04. 20. Írta: Független.hu Portál
Értékelés
Ez a cikk 2236 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Táplálkozásunk és életmódunk a bélbaktériumainkat és a betegségeinket is teljes bizonyossággal meghatározza. Térképet lehet készíteni az emberiségről...

 
...aminek nem a génjeikhez van köze, nem géntérkép lesz, hanem az anyagcsere-mintázatuk megoszlása.
 

Ami ezekhez a jellemzően közös anyagcsere-lebomlási termékekhez, anyagcsere-termék mintázathoz vezet: a táplálkozás, az életmód - és - a bélbaktériumok azonossága. (A bélben élő mikroorganizmusok szabályos szimbiózisban (kölcsönösen előnyös kapcsolatban) élnek az emberrel. Segítenek az ételek emésztésében, a tápanyagok lebontásában és bizonyos gyógyszer-jellegű anyagokat is termelnek.)

Az azonosságok térképszerűen rajzolódnak ki a nemzetek, országok viszonylatában, és olyan meglepő dolgokra derítettek fényt, mint a magas vérnyomás metabolikus (anyagcsere) mintázata.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Japán és Kína lakosai közül 4630 főnek vizsgálták meg a vizeletmintáját, keresve a lebomlási termékeket (metabolitokat), azt remélve, hogy esetleg kapcsolódást találnak a szívbetegségekhez.

Ez még csak a kezdet - mondják a kutatók -, de máris sikerült négy olyan vegyületet találniuk a vizeletmintákban, amely a vérnyomásban mérhető különbségekkel áll kapcsolatban.

Régóta jól ismert dolog, hogy a túl sok só fogyasztása hozzájárul a magas vérnyomáshoz, míg a zöldségfélékben és bizonyos ásványi anyagokban gazdag táplálék, továbbá a testmozgás csökkenti a vérnyomást.

Keresték a kutatók, hogy a sófogyasztás hogyan kapcsolódik a vérnyomáshoz.

Úgy találták, hogy az összefüggést egy vegyület, a hangyasav hordozza. Keveset tudtak idáig arról, milyen szerepe van a hangyasavnak a szervezetben. Most úgy tűnik, hogy a só (nátriumklorid) kloridjának feldolgozásában van feladata a vesében - mondja a kutató, Nicholson.

A másik vegyület, amit a magas vérnyomásban szenvedők vizeletében megtaláltak nagyobb mennyiségben - az alanin. A team egy korábbi kutatásában is rámutatott már, hogy a több húst és állati fehérjét fogyasztó embereknél magasabb alanin szintet lehet mérni.

A kutatásról a beszámoló a Nature című tudományos folyóiratban jelent meg.