Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

18 tipp a vizuális gondolkodás fejlesztéséhez!

Közzétéve: 2023. 08. 20. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 286 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kreatív képzelettel nagy változásokat idézhetünk elő, ám mindannyiunknak vannak olyan életterületei, amelyet kemény diónak találhatunk a közeljövőt illető változások tekintetében.

 
A teremtő képzeletnek nincsenek határai, bármi, ami úgy tornyosul felettünk megoldhatatlanul, magunkon belül keresendő.

Nagyon gyakran korlátozzuk magunkat, és nem tudunk kilépni önnön árnyékunkból. A gondolataink és hiteink képezik saját korlátainkat. Rajtunk áll, hogyan kerekedünk felül rajtuk, és hogyan fogadjuk be a világ pozitív ingereit. Némi időt vehet igénybe, amíg az életünket felépítő elemek elkezdenek változni. Ennek a hatalomnak az egyszerű, kicsi demonstrációi jöhetnek gyorsan, de a nagyobb eredményeknek szükségük lehet hosszabb időre, hogy materializálódjanak.

Az idő és erőfeszítés, amit hozzáadunk ezekhez a gondolatokhoz, a legjobbak, amiket tehetünk életünkkel. Hitre és a türelemre van szükség, hogy az eredmények megmutatkozzanak életünkben.

Egy személyes példa kreatív képzeletre

Néha az, amit elképzelünk, gyorsan megvalósul, míg másokra akár éveket kell várni. Különféle okai vannak annak, hogy, mindez miért történik.
Évekkel ezelőtt, mielőtt férjhez mentem volna, úgy döntöttem, hogy elképzelek egy dátumot. Nem konkrét időpontot, hanem egy bizonyos életkoromat, amikor majd a saját esküvőmön állok. Elképzeltem magamat miközben egy férfival ülök egy étteremben és beszélgetünk, tervezzük az esküvőt. Nekem a nappali koncentrálás kimerült a napi munkám végzése közbeni figyelemre, mely kreatív, alkotó, kétkezi munka volt – ezáltal igazán mesés terep az elmével való kísérletezésre. Rajtam állt, hogy mit képzelek közben: kifizetetlen számlát, vagy boldog házasságot. (Éppen egy semmilyennek nem jellemezhető kapcsolatban tengettem napjaimat a változás halvány reménye nélkül.)
Minden nap reggelén ugyanazzal a busszal érkeztem, délután ugyanazzal mentem haza… Minden alkalommal volt nálam könyv, amit behúzódva a belső ülésre olvashattam – mellettem jöttek és mentek az emberek. Minden nap ugyanúgy. Körülbelül mindig ugyanazok ültek le mellém. Egyik alkalommal felnéztem a könyvemet keresve, majd megláttam egy fiatal férfit az ajtónál állni. Átsuhant az agyamon: „Ott a férjem!” El is hessegettem rögtön. Két hétig minden áldott nap felszállt a buszra, amin én már régen fenn ültem. A második hét péntekjén aztán hátra jött, fel sem mertem hirtelen nézni, miközben válaszoltam a kérdésére: „Persze, szabad a hely.” Beszélgetésekből barátság lett, barátságból szerelem, mígnem egyszer ültünk egy pesti étterem teraszán és terveztük az esküvőnket…


18 tipp a vizuális gondolkodás fejlesztéséhez:



1. Határozd meg a célodat.
2. Gondolkodj, elmélkedj és csendesen figyeld, ahogyan áramlanak benned az érzések, miközben lassan felveszik a megérzés ruháját.
3. Találd ki, hogy mivel tudnád jobbá tenni életedet.
4. Ülj vagy feküdj le egyedül egy csendes szobában, ahol senki nem zavarhat.
5. Lazítsd el testedet, használj relaxációs technikákat.
6. Lélegzetvételed legyen mély, egyenletes és ritmikus. Jógázást kipróbálva hamar rájössz majd, a számodra ideális légzésszámra meditálás közben.
7. Képzeld magad elé a tárgyat, vagy a helyet, amire vágyakozol.
8. Lásd elmédben a legtisztább, legélesebb, lehető legrészletesebb gondolati képét ennek a tárgynak, vagy a cselekvés folyamatát, amit véghez kívánsz vinni.
9. Használd a képzeleted mellé az öt érzékszervedet, rendkívül fontos a látvány mellett a szaglás, a tapintás, az ízlelés és a hallás is.
10. Fogadd a képet mély érzésekkel, legtisztább vágyad vezéreljen.
11. Naponta legalább kétszer gyakorolj, körülbelül 10 percig. Nem baj, ha belealszol este.
12. Folyamatos gyakorlással teremtheted meg azt, amit kívánsz.
13. Minden gondolatod legyen pozitív, a szavaid, érzéseid szintén.
14. Légy egész nap pozitív beállítottságú – ez sok helyzeten fog átsegíteni egyébként is.
15. Nappal könnyen betolakodhatnak a negatív gondolatok, ilyenkor azonnal változtasd pozitívvá.
16. Légy nyitott az áramló gondolatokra, benyomásokra és lehetőségekre, amelyek felmerülnek előtted, hogy felismerhesd és használhasd a vágyaid eléréséhez szükséges lépéseket.
17. Koncentrálj céljaidra, vágyaidra a lehető legnagyobb komolysággal.
18. Kívánd, hogy minden harmonikusan és kedvező módon alakuljon a vágyad elérése során minden érintett számára.

Csak arra használd a képzelet erejét, ami másnak is jó, ártó szándékkal magadnak is ártasz. Soha ne akarj olyasmihez jutni képzeleted által, amely más saját tulajdonát képezi, teremtsd magadnak sajátot. Soha ne próbálj meg ezzel a hatalommal fájdalmat okozni. Egy ideig sikeres lehetsz a rossz úton is, de meg kell majd fizetned az árát.

A természet mindig arra törekszik, hogy kiegyensúlyozott és harmonikus legyen minden körülöttünk. Az, amit másokkal teszünk, előbb-utóbb vissza fog térni hozzánk.

Jó cselekedetekkel jót várhatunk, rosszakkal mi se számítsunk jobbra. A büntetés saját gondolatainkon, érzéseinken, cselekedeteinken keresztül fog elérni minket. Ez egy kozmikus törvény. Mint a bumeráng: amit teszünk másokkal, visszatér hozzánk, hamarabb, mint gondolnánk.

Fontos felismerni, hogy a vágyaink tárgyiasulása természetes úton jut el hozzánk. Pénzre vágyva nem fog a fáról potyogni sétánk alkalmával, sem lottószámok képében nem jelenik meg. Felajánlanak egy munkát, vagy kapsz egy remek lehetőséget, hogy megmutathasd képességeidet, megkérnek egy apró szívességre – és észrevétlenül hozzájutsz a pénzhez, amelyre vágytál.

A kreatív képzelet működéséről

A gondolataink és érzéseink, és azok a képek, amik áthatják az elménket, irányítják az életünket. Változtatásukkal megváltoztatjuk az életünket. Pontosan tudnunk kell, hogy mit akarunk és mélyen kell vágynunk rá.

Legyél nagyon körültekintő, hogy mit kívánsz, mert könnyen olyan helyzetekben találhatod magadat, amit igazán nem is akartál, csak rosszul használtad a képzeletedet.

Pozitív hozzáállással, komolysággal és hittel megközelítve a kérdést, azért mégiscsak tekintsd egyfajta játéknak, kikapcsolódásnak. Ez a hozzáállás elcsitítja zakatoló agyadat, ha bajban vagy éppen és oldja a belső feszültséget, nyugtalanságot.

A gondolataiddal, érzéseiddel és gondolati képeiddel létrehozod az életedet.
A gondolat hatalom! Bölcsen használd!
Forrás: Ezoterikus.hu