Életmód

2015.04.02. 06:31

Hogyan növeljük tudatszintünket?

Mit is jelent tulajdonképpen növelni a tudatszintet? Egyszerűen arról a szabadságról van szó, hogy teljes mértékben önmagunk tudunk lenni. Ehhez adunk 10 tippet.

– Szeress szabadon. Ne zárd be a szíved. Ne próbáld azzal megvédeni magad a fájdalmaktól, hogy védőburokba bújtatod magad, mert így semmi esélye sincs annak, hogy a szeretet feléd áramoljon.

– Nézz magadba, éld át önmagad. Ez a legjobb módszer arra, hogy megnyugtasd elmédet, hogy a jelen pillanattal légy összhangban, hogy elengedd a belső ellenállást, hogy kizárd életedből az ítéleteket, hogy meghalld belső megérzéseidet, hogy összekapcsolódj saját fizikai testeddel.

– Ne elemezz túl sokat! Ha azon kapod magad, hogy valamit újra és újra elemzel, minden bizonnyal gyakran vagy gondolataidba merülve. A válaszok akkor fognak érkezni, amikor szükséged van rájuk!

– Üdvözöld az ismeretlent. Az az ismeretlen, amit még nem valósítottunk meg. Csak rajtunk múlik, hogy melyiket valósítjuk meg és melyiket nem.

– A te reakciód foglalkoztasson, ne másé. Nyugodtan elfogadhatjuk a tényt, hogy a minket körülvevő emberek és körülmények azért vannak, hogy tudatosítsák velünk gyengeségeinket.

– Ne azonosítsd a „lelki fejlődést" a vágyaid kielégítésének módszerével. Ne legyenek elvárásaid. Ne várd a külvilágtól, hogy betöltse a magadba képzelt tátongó űrt, mert minden benned van.

– Ne légy túl szigorú magaddal. Nem kell önmagunk ellenségévé válnunk. Úgy hozzunk döntéseket, hogy közben egy szemernyi önvád se merüljön fel bennünk ezekért.

– Ne azonosítsd magad semmivel. Minél kevésbé azonosítjuk magunkat identitásunkkal, annál nagyobb teret engedünk valódi énünk kibontakozásának.

– Ne félj az érzéseidtől.

– Legyél jelen. Ne várj addig, amíg jól érzed majd magad, amíg tökéletes lesz minden. Most is el tudsz mélyülni magadban és megpihenhetsz ott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!