Púder Nélkül

2015.04.15. 13:50

A téli időszak után a megújulásra bőrünk is vágyik

Ne féljünk a tavaszi arctisztításról és szánjunk rá elég időt – javasolja a kozmetikus.

Kutasi Zsófia

A tavaszi arctisztítás azért is fontos, mert télen a vitamin és mozgáshiány miatt a bőr felső rétege szarusodik, megvastagodik, ezért a bőr szürkének, fakónak tűnik. Tavasszal érdemes ezt eltávolítani illetve a bőrt kitisztítani. Ez után sokkal könnyebben felszívódnak a hatóanyagok, melyekre tavasszal ki vagyunk éhezve. A tisztításnál nagyon fontos, hogy azt kozmetikus végezze, ne otthon nyomkodjuk magunknak. Már a tavaszi napsütésben is elkezdődik a barnulás és a nem megfelelően tisztított bőr foltosan barnulhat. Elsődleges szempont a tisztításnál a megfelelő bőrradír használata, akár mechanikai, akár enzimes vagy gépi peelingről van szó. Az UV-szűrős termékekkel szintén óvhatjuk az arcunkat.

– Az évi egy bőrtisztítást mindenkinek, minden korosztálynak ajánlom – fogalmaz Horváth-Ulrich Dóra.

Az évi egy bőrtisztítás mindenkinek jót tesz, minden korosztály számára ajánlott. A képen Horváth-Ulrich Dóra kozmetikus
Fotó: Penovác Károly

A tisztítás során radírozás, az elhalt hámréteg eltávolítása, majd puhító krémmel masszázs, gőzölés, utána fertőtlenítés és gyulladáscsökkentés történik. Bőrtípustól függően, egy tápláló, vagy akár ultrahangos eljárással folytatódhat a kezelés. Tiniknél a gyulladáscsökkentők alkalmazása után nincs szükség további ápolásra a kozmetikában. Az otthoni bőrápolásnál is fontos a jó alapos radírozás és már most az UV-szűrős termékek használata.

– Ha kijönnek a májfoltok a bőrön tavasszal, azokat eltüntetni nagyon nehéz, megelőzni viszont sokkal könnyebb. Megfelelőek lehetnek erre az arckrémek esetleg az alapozók. Egy tavaszi nagy arckezelést követően még fogékonyabb a bőr arra, hogy mindent beszívjon, fontos, hogy utána mit használunk – tudtuk meg a kozmetikustól, aki elsősorban a parabén- és kőolaj-származékmentes termékeket javasolja. A jó minőségű alapozók ma már tíz-tizenkét faktorosak, minden esetben az arckrém felvitele után használjuk őket.

A szoláriumozás a szakember szerint módjával alkalmazva nagyon jót tehet, főleg a pattanásos, problémás bőrnek. Többek között elősegíti a D-vitamin termelést, valamint szárító hatása van, azonban fontos a mértékletesség. A tavaszi bőrtisztítás két órás kezelés. Horváth-Ulrich Dóra azt javasolja, hogy szánjuk rá az időt és ne féljünk tőle, hiszen számos előnye van, bőrünk utána felfrissültebb, szebb és üdébb is lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!