Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Amilyen a hüvelykujjad, olyan vagy!

Közzétéve: 2010. 07. 21. Írta: Rosta Erzsébet Forrás: részletek a Hindu tenyérjóslás c. mûbõl
Értékelés
Siker? Boldogság? Mentális problémák? Minden erre utaló jelet megtalálsz a hüvelykujjadon! Ha alapos vagy, sok mindent megtudhatsz!
KosMadhaví

A Madhaví vertikális vonal a hüvelykujj tetején. Jelenléte sikeres vállalkozást, meggazdagodást jelez. Ha több vonalból áll, akkor az eredmény végtelen boldogság. A bölcsek szerint onnan kapta a nevét, hogy az ilyen vonallal bíró emberek nem kedvelik a szeszes italokat.


KosMati

A Mati tisztán kivehetően, a hüvelykujj tövénél található. Ha a vonal hullámos, akkor az illető mentálisan gyenge, alacsony intelligenciájú. Ha felfelé induló ágak indulnak ki belőle, akkor ráadásul még rossz megjelenésű is. Ha ezen a helyen több mint két vonal találkozik a gyakorlatban, annak a jelentése is ugyanez.

KosSzauráshtriká

A Szauráshtrika a hüvelykujj tövétől az ízeken át a körömperc felé halad. Ahány ilyen vonal található a hüvelykujjon, annyi ellensége lesz az embernek. Ha ez a vonal érinti a körömíz felső részét, akkor az ellenségek szomorúságot fognak okozni. Ha e vonalak egyike eléri a hüvelykujj körmét, akkor az illető lejjebb kerül a társadalmi ranglétrán. Ha a vonalon szakadás található, kasztváltás várható. Ha a vonal hullámos, az alárendeltség gyengébbé válik.

KosRukmaprabhá

A Rukmaprabhá a hüvelykujj tetején fellelhető, lángnyelvhez hasonló formáció. Ez a vonal, ahogyan a neve is mutatja, híres embert, nagy vezetőt jelez.


KosBhavitrí

A Bhavitrí mély, sötét, markáns, nyolcas számot formázó szimbolika. A hüvelykujj tetején, a körömpercen található, a körömig húzódik. E vonal tulajdonosa mindhárom világban közkedvelt lehet. A vonal elnevezése onnan ered, hogy az ilyen személy eredményei arányosak lesznek az erőfeszítéseivel.


KosKapilá

A Kapilá kevéssel a hüvelykujj töve fölött, a második ízperc alatt látható. A felfelé irányuló vonal meglehetősen vastag és sötét színű. Az a személy, akinek ilyen jel van a hüvelykujján, nagyon hosszú életet fog élni erényesen és erkölcsösen. Élete során kiváló egészségben, jómódban lesz része, remek rokonokra és gyermekekre számíthat.

KosKámavallí

A Kámavallí a hüvelykujj második ízpercén lévő "V" alakú derékszögű vonal. Nagy vagyont jelez. Hölgyek kezén nagy vonzerőt, szerencsét és hírnevet jelképez. Nevét onnan kapta, hogy tulajdonosának minden kívánsága teljesül.


KosKandalí

A Kandalí a hüvelykujj gerincén látható vertikálisan futó, elég vastag vonal. A férfiaknál uralkodói tulajdonságokat jelképez, nők esetében pedig minden kívánság teljesülését és boldog házasságot jelent. Az elnevezés a fejet szimbolizálja és a frissen nyíló virág szépségét sugallja.


KosJuktá

A Jukta a hüvelykujj második ízpercének alsó részén lévő félkört formázó vonal. Az ilyen vonallal bíró férfiember bölcs tettei révén híressé válik. A vezetőkre jellemző.


KosHemavetriká

A Hemavetriká a hüvelykujj alsó percén található, az aranyéhoz hasonló ragyogású apró vonal vagy vonalhalmaz. Önmagában egyedül, vagy néhány másik vonallal társulva is ugyanazt szimbolizálja, nevezetesen: gazdagságot, jólétet minden területen. Enevezése onnan ered, hogy a tulajdonosának a teste úgy csillog mint az arany. Mivel gazdagságot is jelez, egyesek Srí rékhának (Srí vonalnak) nevezik.

KosLohiká

A Lohiká a Rohiní (életvonal) kezdetétől indul, végigfut a hüvelykujj középső részén egészen a körömig. Egy vagy két, szarv alakú kiágazás lehet rajta. A vonal nagy tudást és jólétet jelez.


KosKaridanturá

A Karidanturá a hüvelykujj tetején látható, a körömtől lefelé futó két részre ágazó vonal, mely az elefántagyarhoz hasonló. Akiknek ilyen vonal van a kezükön, azok rendszerint kiálló fogúak, görbe lábúak és gyakorta vannak fajtalan, perverz vágyaik.


KosBálahridha

Ez a vonal a hüvelykujj külső felén található, a hüvelykujj tövéből indul ki. Meleg szívet, fiúgyermekeket, fiatalos alkatot és természetet, valamint boldogságot és hírnevet jelez. Fiatalnak és öregnek egyaránt ifjú szívet ad. Tulajdonosa gyermekes csínytevő vagy romantikus érzelmű.


KosVaszuprekshá

A Vaszuprekshá a hüvelykujj alsó, kifelé eső részén a Bálahridha alól kiinduló hosszú, felfelé haladó vonal. Birtokosának gazdagságát jelzi. Az elnevezésből arra lehet következtetni, hogy az illető - attól való félelmében, hogy elvesztheti azt, amit összegyűjtött - szemeit állandóan a vagyonán tartja.


KosCsetaszá

A Rohiní (életvonal) tövétől indul és a Satru szthána (Mars-domb) felé halad. Hosszú életet, mezőgazdálkodásból származó nagy vagyont és tökéletes egészséget jelképez. Az elnevezés arra utal, hogy gazdája mindig vagyona gyarapításával van elfoglalva.


KosDhani

A Dhani a jobb hüvelykujjon a körömperc és a második ízperc között lévő árpa alakú formáció. Mezőgazdasággal kapcsolatos vagyonszerzést, jó termést, földbirtokot jelez. Ahogyan azt a vonal neve is jelzi, tulajdonosa a vonal erősségétől függően képes vagyonát gyarapítani. Ha azonban a formáció nincs teljesen kifejlődve vagy sérült, az esetben tulajdonosának csak időnként lesz jó termése.

KosJavakjá

Kevéssel a Dhani alatt található függőleges futású vonal, a Javakjá. A vonal gazdája kereskedő vagy földműves. Az elnevezés sok gabonára, főképp rizsre utal.


KosRágabadhirá

A hüvelykujj tenyér felöli részén, a középső ízpercen található, felfelé futó, vöröses színű, hullámos, fénytelen, homályos vonal a Rágabadhirá. Fájdalmakat jelez, melyet a szeretett személytől vagy a kívánt dolgoktól való eltávolítás okoz. Az elnevezése színvakságot sugall.


KosMadajantiká

Ez a vonal, a hüvelykujj második ízpercén kissé kifelé ívelten fut a köröm felé. Tulajdonosa végtelen büszke a gazdagságára és a vagyonára. A vonal elnevezése a túláradó örömre, boldogságra utal.


KosHemavatí

A jobb kéz hüvelykujjának második ízperce fölött található vastag, aranylánchoz hasonlatos vonal. Csalhatatlanságot és hírnevet, valamint az elnevezésével jelzett arany kegytárgyak birtoklását jelenti.


KosRati

A Rati a hüvelykujj első és második ízpercénél látható félkör alakú vonal. Elnevezéséből egyértelmű, hogy ez a vonal kizárólag szexuális élvezettel ajándékozza meg a tulajdonosát.


KosHridja

A Hridja vertikális vonal a hüvelykujj első ízperce alatt a második ízpercen látható. Akinek ilyen vonal található a kezén, azt az egész világ szeretni és áldani fogja. Ha azonban a vonal hiányos, akkor az illetőnek egyes időszakokban kegyvesztettségben lesz része.


KosVaszughní

Azt a vonalat, amely kettészeli a Hridja-vonalat, Vaszughní vonalnak nevezik. Ez a Hridja vonal minden hatását megsemmisíti.



KosRomavisraszu

A Romavisraszu a hüvelykujj második ízperce alatti területéről induló kézfej felé futó vonal, amely gyakorta egészen a kézszőrzet területéig húzódik. Férfiak és nők kezén egyaránt a haj elvesztését jelzi. A hajhullás mértéke arányos a vonal erősségével.
Forrás: részletek a Hindu tenyérjóslás c. mûbõl