Gazdaság

2015.07.02. 12:34

Idei búzát várnak adományként a Magyarok kenyerére

A településekről érkező búzaadományokból készül majd augusztus 20-ra a Magyarok kenyere.

Idén a Vajdaságból, Székelykevéről érkezik Baranyába a kovász a Magyarok kenyeréhez, a sót pedig Parajdról küldik, a megőrölt liszt pedig a határon túli rászorulókon kívül minden magyarországi megyébe eljut.

A kezdeményezés folytatásaként ebben az évben is a Baranyába érkező lisztből sütik meg augusztus 20-ra a magyarok kenyerét és az azt jelképező több ezer cipót. A megőrölt liszt jelentős részét idén is a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el.

Újdonság, hogy a határon túli települések mellett idén minden magyarországi megyébe, karitatív szervezetek számára is juttatnak a megőrölt lisztből.

Ebben az esztendőben a kárpátaljai magyaroknak is komoly adomány jut, hiszen ott most különösen nagy szükség van a segítségre. Ahogy eddig, úgy az idei esztendőben is a szervezők minden magyarországi és határon túli magyar megyéből, településről búzaadományokat gyűjtenek, amelyeket egy ünnepélyes összeöntésen egyesítenek, a nagy mennyiségű búzát megőrölik, majd az ebből keletkezett lisztből készítik el az augusztus 20-i kenyereket az ország összes megyei jogú városa, így Fehérvár ünnepsége számára, valamint a budapesti Szent Jobb körmenetre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!