Kultúra

2014.03.12. 16:53

Staféta Horváthné Sümegi Máriával

Hanzséros Alajos a stafétát Horváthné Sümegi Máriának adta tovább, azt kérdezve, minek köszönhető, hogy az egerszegi Eötvös-iskolából olyan sok tanuló szerepel a különféle rajzpályázatokon?

Magyar Hajnalka

– Élményeken alapuló motiváció, jó minőségű rajzeszközök, kiállítási lehetőség  és sikerélmény – sorolja  a gyerekek aktivitásának  eredőit  a könyvtár-rajz szakkollégiumot végzett tanítónő, aki szakkört is vezet.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Persze a pályázatokra nem  elegendő az  órákon készülni, de minden rajzos  kolléganő szívesen vállalja a pluszt, mert ez számunkra is feltöltődést ad. Az  olvasmányélményekhez kapcsolódó pályázatokat kedveljük leginkább, mert így az irodalom is kapcsolható a vizualitáshoz. Némelyik gyerek, amikor hozzánk kerül azt mondja: én nem tudok rajzolni... Márpedig ilyen gyerek nincs,  a mi dolgunk, hogy ezt elhitessük velük. A   múltkoriban éppen egy ilyen kislány nyert meg egy országos pályázatot, 7 ezer gyerek között.  A sikeres szereplés a gyerekek örömén túl egyéb nyereséget is hoz,  a  jutalmakból újabb olajpasztell készletekkel gazdagodunk.

Horváthné Sümegi Mária a  stafétát Horváth Anikó könyvtárosnak adta tovább, azt tudakolva, számíthatnak-e a jövőben is a József Attila Könyvtár  segítségére a gyerekek vizuális nevelésében?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!