Programok

2014.07.13. 18:24

Programok, rendezvények Zala megyében július 14-től

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 14-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 1.

Csatafutás Szentgotthárdon

Zalaegerszeg – A szentgotthárdi történelmi napok rendezvénysorozat az 1664. augusztus 1-jén lezajlott szentgotthárdi csatának állít emléket idén augusztus 1–3. között, tájékoztatták lapunkat a program szervezői. Az idei szentgotthárdi történelmi napokon többek között lesz történelmi felvonulás, csatafutás, fúvószenekari találkozó, íjászbemutató, gyermek- és kulturális programok, valamint népművészeti vásár. A szentgotthárdi csata 350. évfordulója alkalmát megragadó viadalra július 25-ig lehet előnevezni a gyermekfutamokra és a főfutamra, július 19-ig pedig a hobby- és céges váltófutásra. A rendezvény tájékoztatása szerint több mint 150 lelkes futó már élt is a lehetőséggel Szentgotthárdról, illetve Vas megyéből, valamint az ország számos pontjáról.

JÚLIUS 24.

Helyi tehetségek és meglepetés-zenészek

Nagykanizsa – Csütörtökön újra megnyitja kapuit a Cserfő JazzLand Fesztivál a dél-zalai várostól 10 kilométerre fekvő szőlőhegyen. Ez már a 19. lesz, ami majdnem kerek jubileum. Részletek itt

JÚLIUS 23.

Kiss Péter fotótárlata

Zalaegerszeg – A Soproni Fotóművészeti Kör tagja, Kiss Péter fotográfus mutatja be alkotásait a zsinagógában „A Tej és Méz földje” címmel július 23-án, szerdán este hat órakor. Az Izraelt képekben közel hozó kiállítást Balaicz Zoltán alpolgármester nyitja meg.

JÚLIUS 19.

Lovas napok

Szentgyörgyváron lovas napokat rendeznek a hét végén a szabadidőparkban. Szombaton 10 órakor kezdődnek a lovas versenyek, 17 órától a csikósok ügyességét csodálhatja meg a közönség, illetve bemutatják a Szentgyörgyvári Lipicai Ménes saját nevelésű fedezőménjét. Vasárnap 10-től folytatódnak a versenyek és a kísérő programok például futószáras lovagoltatás, pónilovaglás, kocsikázás is várja az érdeklődőket.

Teniszpályaavató

Szombaton adják át Murakeresztúron a vidékfejlesztési támogatásból, plébániai beruházásként megvalósult teniszpályát. A 9 órai megnyitó után teniszversennyel és vetélkedőkkel várják az érdeklődőket.

Göcseji Aratónapok

Nován e hét végén rendezik meg a Göcseji Aratónapokat. A XXVI. Kézikaszás Arató- és Cséphadarós Cséplőverseny megnyitóját szombaton 9 órakor tartják, ezzel párhuzamosan kézműves program, játszóház, helytörténeti kiállítás várja az érdeklődőket. 14 órakor gépi cséplés bemutatója lesz, majd zalai és muravidéki hagyományőrző együttesek adnak műsort. Vasárnap 11 órakor sportlövészet és íjászat, 13 órakor egészségmegőrző program kezdődik. Délután öt órától Kovács Kati énekel, hatkor Veres Zoltán Guinness-rekorder műrepülő tart bemutatót, este nyolckor pedig a Republic zenekar ad koncertet.

Salsa workshop

Salsa workshopot rendez szombaton 14.30-tól a Kanizsa Salsa Egyesület a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban.

Hastáncgála

Az egervári kastélyban szombaton 19 órakor kezdődik a IX. Nasreen Hastánc Gála.

Lovagi torna

Szombaton 16 órától lovagi tornát rendez Zalaszabaron a templom melletti füves pályán a Történelmi Bajvívó Egyesület. 18.15-től Musztács Krisztián tart előadást a Margaréta Házban Krisztus lovagjai és Allah katonái címmel.

Határtalan fesztivál

Külsősárdon Határtalan fesztivál elnevezéssel szerveznek programot. Szombaton 13 órakor kézműves vásár és főzőverseny kezdődik, majd szakmai program lesz a szlovén-magyar együttélésről. 15 órakor ünnepi szentmise lesz a községben, majd veterán autók felvonulása és kulturális műsor szerepel a programban. A rendezvény sztárvendége A Két Zsivány együttes lesz.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg
Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások); Teleki László – az Országgyűlés halottja: 1861 Pesti helyszínelők című kiállítás (október 12-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep kiállítása (szeptember 3-ig)

Keresztury Dezső VMK: Szabó Lajos Roland festőművész emlékkiállítása (július 24-ig)

Nagykanizsa
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok (állandó kiállítás); Rögzített pillanatok, egyesületi élet Kiskanizsán a 19-20. században (időszaki kiállítás); „Mert a szódavíz nem ásványvíz” történeti kiállítás (időszaki)

Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Magyar Plakát Ház: Vajdasági arcok címmel Augustin Juriga fotóművész kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek 

Balatoni Múzeum: Ferenckiss című kiállítás (augusztus 7-ig); „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás; Római és középkori kőtár; Halápy János emlékszoba; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); Takács Ferdinánd festőművész kiállítása (augusztus 31-ig)

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály); Munkácsy a festőfejedelem című kiállítás (szeptember 2-ig); Fürdőtörténeti relikviák (szeptember 2-ig)

Zalaszentgrót

Kiskastély Galéria: XIII. Zalaszentgróti Szimpózium záró kiállítása (augusztus 12-ig)

Balatongyörök

Bertha Bulcsu Művelődési Ház: 18.00 Kérdések és válaszok címmel Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész kiállítása (július 31-ig)

MOZI

Zalaegerszeg:
Art Mozi: 14.00 A majmok bolygója: Forradalom (amerikai sci-fi akciófilm); 16.15 Repcsik: A mentőalakulat (amerikai animációs film); 18.00 Grace – Monaco csillaga (francia-amerikai-belga-olasz életrajzi dráma); 20.00 A pap gyermekei (horvát vígjáték); Cinema City: 10.15, 12.15, 14.30, 16.30, 18.30 Repcsik (amerikai animációs film); 15.20, 17.40, 20.00, 22.20 (csak szombat) Kavarás (amerikai filmvígjáték); 10.30, 12.45, 15.00, 17.15 Így neveld a sárkányodat 2. (amerikai családi animációs film); 10.40, 13.50, 17.00, 20.10, 21.30 (csak szombat) Transformers: A kihalás kora (amerikai film); 13.15, 11.15 Demóna (amerikai fantasy-film); 19.30 Rossz szomszédság (amerikai vígjáték); 20.10, 22.30 A holnap határa (amerikai film)

Kanizsa:
Cinema: 15.30, 18.00 Repcsik: A mentőalakulat (amerikai animációs film); 17.30, 20.15 A majmok bolygólya: Forradalom (amerikai akció-kalandfilm); 19.30 A csajok bosszúja (amerikai filmvígjáték); 20.00 A nagy szépség (olasz film); 21.30 Távozz tőlem, sátán! (amerikai horror-thriller) Hévíz, Fontana: 1. terem: 14.00, 16.00 Repcsik: A mentőalakulat (amerikai animációs film); 18.00 A majmok bolygólya: Forradalom (amerikai film); 20.00 Százkarátos szerelem (francia romantikus filmvígjáték); Kisterem: 16.30, 18.30 A plebejus herceg (olasz romantikus filmvígjáték); 20.30 Magyarok a Barcáért (magyar dokumentumfilm)

Zalakaros:
Kertmozi: 21.00 (szombat) Kavarás (amerikai vígjáték); 21.00 (vasárnap) Amerikai kapitány: A tél katonája (amerikai kalandfilm)

VÉRADÁS

Zalaegerszegi Területi Vérellátó vérvételei: Zalaszentgyörgy, faluház: 13.30-15.30; Baleset-megelőzési Találkozó az Aquaparkban, Zalaegerszeg: 16.30-19.00 (szombat); Egerszeg Búcsú, Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum: 14.00-18.00 (vasárnap)

 

JÚLIUS 18.

Város napja Zalakaroson

Ma 18 órakor kezdődik Zalakaroson a város napi programkavalkád a kertmoziban tartott ünnepséggel. 19 órától a rendezvénytéren Bellák Tibor harmonikaművész lép fel, illetve bál lesz a Lenner-Horváth Duóval. A szombat este sztárfellépője 20 órakor Bereczki Zoltán lesz, vasárnap pedig a Dalárda, a Bottal-fogó Táncegyüttes ad műsort, illetve bált tartanak a Bólé Duóval.

Fatemplom fesztivál

Magyarföldön ma 18 órakor a Colombre Band fellépésével kezdődik a 2014-es Fatemplom fesztivál. Pénteken a Juhász Gábor Trió és a Ghymes zenekar ad még koncertet, este tíz órakor pedig Rátóti Zoltán mutatja be Hermann Hesse Assisi Ferenc című művét. Szombaton 16 órakor kezdődnek a programok, először Mécs Károly, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos előadásában a Hegyi beszéd című műsort hallgathatják meg az érdeklődők, majd Snétberger Ferenc, utána pedig Micheller Myrtill zenél. Este nyolckor a Kaláka, Sebestyén Márta, illetve Ferenczi György és a Rackajam ad közös koncertet, zárásként pedig Juhász Gábor Schubert-hangversenye kínál élményt. Vasárnap 11 órakor ökumenikus istentisztelettel ér véget a program.

Nyári esték és búcsú

Lentiben pénteken, a nyári esték sorozat következő állomásán 20 órától a Silver Band és Vastag Csaba lép fel. Lentihegyen vasárnap rendezik meg a hagyományos búcsút.

 

Borfesztivál

Folytatódik a Balatongyöröki Borfesztivál a móló melletti sétányon. Ma a Gesarol lép fel 20 órakor, szombaton ugyanekkor Beatles-emlékest, vasárnap pedig Ocho Macho koncert lesz.

 

A gyevi bíró

A becsvölgyei faluházban mutatják be ma 20.30-tól a III. Színjátszó és Képzőművészeti Tábor záróelőadását, A gyevi bíró című darabot. A rendező Börcsök Enikő színművész, a szereplők becsvölgyei gyerekek.

VI. Keszthelyi Folkfeszt

Nemzetiségi néptáncfesztivált rendeznek Keszthelyen, a Balaton-parti zenepavilonnál. Ma 19 órakor a Mohács Nemzetiségi Néptánccsoport lép fel, majd a Mydros Zenekar görög estre és táncházba várja az érdeklődőket. Szombaton este szerb, horvát és bolgár táncokkal ismerkedhet a közönség, majd 21.30-kor Makám koncert lesz. Vasárnap 19 órától a Mákvirág citerazenekar, a KISZÖV Senior Táncegyüttes, majd Mrakovics Emil és kísérő zenekara lép fel.

 

 

JÚLIUS 17.

Friss és szerelmes nótacsokor

Nagykanizsa - Ma este 19.30-tól az Erzsébet téri zenepavilonban a Nyáresti Szerenád keretében a Tüttő János Nótaklub előadására kerül sor Major Lajos vezetésével. A műsor címe: Friss és szerelmes Nótacsokor.

Retro véradás

Nagykanizsa - A helyi Vöröskereszt ma délután a Sugár út 28. szám alatti központjában "retro" véradást tart. Azok, akik délután 13 és 18 óra között jelentkeznek véradásra, sört és virslit kapnak önzetlenségükért. Aki erről lemarad, az pénteken 9 órától a Tesco-ban, jövő héten kedden 11 és 13 óra között ismét a Sugár 28-ban, 14.30 és 17 óra között a miklósfai Mindenki Házában, csütörtökön 11.30 és 13.30 között pedig újra a Sugár utcai központban nyújthatja karját véradásra.

 

JÚLIUS 16.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg
Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó); Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás: „Tavaszi termés” zsűrizett népművészeti tárgyak kiállítása (szeptember 12-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep kiállítása (szept. 3-ig)

Keresztury Dezső VMK: Szabó Lajos Roland emlékkiállítása (július 24-ig)

Nagykanizsa
Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok (állandó); Rögzített pillanatok, egyesületi élet Kiskanizsán a 19-20. században (időszaki); „Mert a szódavíz nem ásványvíz” történeti kiállítás (időszaki)

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Patrick Maung Yay kiállítása (július 18-ig)

Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Magyar Plakát Ház: Vajdasági arcok címmel Augustin Juriga fotóművész kiállítása

Keszthely
Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek Balatoni Múzeum: Ferenckiss című kiállítás (augusztus 7-ig); „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás; Római és középkori kőtár; Halápy János emlékszoba; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); Takács Ferdinánd festőművész kiállítása (augusztus 31-ig)

Hévíz
Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály); Munkácsy a festőfejedelem című kiállítás (szeptember 2-ig); Fürdőtörténeti relikviák (szeptember 2-ig)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Volt egyszer egy erdő (francia dokumentumfilm); 18.00 Kavarás (amerikai vígjáték); 20.00 Fehér isten (magyar film); Cinema City: 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 Kavarás (amerikai filmvígjáték); 10.30, 12.45, 15.00, 17.15, 19.30 Így neveld a sárkányodat 2. (amerikai családi animációs film); 10.00, 13.15, 16.30, 19.45 Transformers: A kihalás kora (amerikai film); 10.00, 12.15, 14.15, 16.15 Demóna (amerikai fantasy-film); 20.30 Rossz szomszédság (amerikai vígjáték); 18.15 A holnap határa (amerikai film)

Kanizsa: Cinema: 14.00, 20.30 Távozz tőlem, sátán! (amerikai horror-thriller) 16.00 Violetta – a koncert (argentin koncertfilm); 16.00 Fehér isten (magyar film); 17.45 Kavarás (amerikai filmvígjáték); 18.15 Csillagainkban a hiba (angol romantikus film); 19.00 A plebejus herceg (olasz filmvígjáték); 20.00 Transformers: A kihalás kora (amerikai sci-fi kalandfilm)

Hévíz,
Fontana: 1. terem: 14.00 Rió 2 (amerikai animációs film); 16.00 Transzformers: A kihalás kora (amerikai akciófilm); 18.30 Kavarás (amerikai filmvígjáték); 20.30 Távozz tőlem, Sátán! (amerikai film); Kisterem: 17.00, 19.00 Jó reggelt, apa! (olasz romantikus film)Zalakaros: Kertmozi: 21.00 Így neveld a sárkányodat 2. (amerikai családi animációs film)

JÚLIUS 15.

Csirke, stex és New York

Nagykanizsa - Július 15-én 20 órakor kerül sor a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Gergely Theáter társulatának előadásában a Kanizsai Nyári Színház újabb bemutatójára. A közönség ezúttal a Szántó Armand-Szécsén Mihály-Fényes Szabolcs szerzőhármas által jegyzett Paprikás csirke, avagy stex és New York című darabot láthatja Gergely Róbert rendezésében. Szereplők: Csomor Csilla, R. Kárpáti Péter, Csonka Zsuzsanna, Laurinyecz Réka, Heller Tamás, Némedi-Varga Tímea, Szabó Máté és Pelsőczy László.

Véradások

Nagykanizsa - A Vöröskereszt több helyszínen is véradást szervez. A segíteni szándékozók kedden dél és fél öt között a rendőrségen, csütörtökön a Magyar Vöröskereszt nagykanizsai szervezetének Sugár utca 28. alatti központjában, pénteken fél 10 és fél egy között pedig a Tesco-ban adhatnak vért.

JÚLIUS 14.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg

Göcseji Múzeum: Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén; Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény (állandó kiállítások); Kézművesek Háza: Vitrinkiállítás: „Tavaszi termés” zsűrizett népművészeti tárgyak kiállítása (szeptember 12-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep kiállítása (szeptember 3-ig)

Keresztury Dezső VMK: Szabó Lajos Roland festőművész emlékkiállítása (július 24-ig)

Nagykanizsa

Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok (állandó kiállítás); Rögzített pillanatok, egyesületi élet Kiskanizsán a 19-20. században (időszaki kiállítás); „Mert a szódavíz nem ásványvíz” történeti kiállítás (időszaki)

Hevesi Sándor Művelődési Központ: Patrick Maung Yay festőművész kiállítása (július 18-ig)Képzőművészetek Háza: Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet kiállítása (időszaki); Tájak, korok címmel Z. Soós István kiállítása

Magyar Plakát Ház: Vajdasági arcok címmel Augustin Juriga fotóművész kiállítása

Keszthely

Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek Balatoni Múzeum: Ferenckiss című kiállítás (augusztus 7-ig); „Amiről a kövek mesélnek” című kiállítás; Római és középkori kőtár; Halápy János emlékszoba; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások); Takács Ferdinánd festőművész kiállítása (augusztus 31-ig)

Hévíz

Gróf I. Festetics György Művelődési Központ Muzeális Gyűjteménye: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály); Munkácsy a festőfejedelem című kiállítás (szeptember 2-ig); Fürdőtörténeti relikviák (szeptember 2-ig látogatható)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Volt egyszer egy erdő (francia dokumentumfilm); 18.00 Kavarás (amerikai vígjáték); 20.00 Fehér isten (magyar film); Cinema City: 10.40, 13.00, 15.20, 17.40, 20.00 Kavarás (amerikai filmvígjáték); 10.30, 12.45, 15.00, 17.15, 19.30 Így neveld a sárkányodat 2. (amerikai családi animációs film); 10.00, 13.15, 16.30, 19.45 Transformers: A kihalás kora (amerikai film); 10.00, 12.15, 14.15, 16.15 Demóna (amerikai fantasy-film); 20.30 Rossz szomszédság (amerikai vígjáték); 18.15 A holnap határa (amerikai film)

Kanizsa: Cinema: 14.00, 20.30 Távozz tőlem, sátán! (amerikai horror-thriller) 16.00 Violetta – a koncert (argentin koncertfilm); 16.00 Fehér isten (magyar film); 17.45 Kavarás (amerikai filmvígjáték); 18.15 Csillagainkban a hiba (angol romantikus film); 19.00 A plebejus herceg (olasz filmvígjáték); 20.00 Transformers: A kihalás kora (amerikai sci-fi kalandfilm)

Hévíz, Fontana: 1. terem: 15.00 Repcsik: A mentőalakulat (amerikai animációs film) 17.30 Kavarás (amerikai filmvígjáték) 20.00 Operett gála; Kisterem: 17.00, 19.00 Jó reggelt, apa! (olasz romantikus film)

Zalakaros, Kertmozi: 21.00: Megdönteni Hajnal Tímeát (magyar film)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!