Sportvilág

2014.08.06. 17:50

A BL-ből kiesett, az Európa Ligában folytatja a Debrecen

Boriszov - A Debreceni VSC labdarúgócsapata összesítésben 3-1-re alulmaradt a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában a BATE Boriszovval szemben.

Horváth Erika

Az első, a hazai meccsen 1-0-ra nyert a Debrecen. A 7000 néző előtt játszott fehér-oroszországi visszavágón jól kezdtek a hajdúságiak, a 20. percben Sidibe büntetőből szerzett vezetést. A 37. percben viszont Selim Bouadlát kiállították. A légiós fegyelmezetlenségéért nagy árat fizetett a magyar csapat.

A boriszovi visszavágó végén az elkeseredett debreceniek. Balról: Aleksandar Jovanovic, Máté Péter és L’Imam Seydi.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Két perc múlva A. Volodko találatával egyenlítettek a hazaiak. A második félidőben Rogyionov 66. percben szerzett góljával már a Boriszovnál volt az előny, amit a 94. percben Krivec még eggyel növelt. A mérkőzést 3-1-re nyerték a fehéroroszok, akik 3-2-es összesítéssel jutottak tovább. A Debrecen ezzel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, így átkerül az Európa Liga selejtezőjébe. Az EL utolsó fordulójának sorsolását pénteken tartják Nyonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!