Körmend

2014.09.09. 18:55

Az eltékozolt szavazatokról beszélt Harrach Péter Körmenden

Körmend - Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési frakciójának vezetője választási programismertetőt tartott kedd este a Városi Színházterem aulájában.

Cseszkó Tamás

Harrach Péter kifejtette, hogy a Fidesz és a KDNP választási szövetsége két önálló párt együttműködéseként jött létre. „Ma ez a szövetség az egyetlen kormányozni képes erő" – mondta. A balliberális oldal vezetőjét és programját keresi, de nem találja. Míg ők kormányzásuk alatt multinacionális érdekeket szolgáltak, addig a Fidesz–KDNP a polgári- keresztény-nemzeti eszmeiség mellett elköteleződve mindig a nemzet érdekeit érvényesítette.

A pártszövetség a nemzet fogalmán a határon belül és kívül élőket is érti; míg a baloldal a határok közé szorítottság helyzetéből indul ki, és a határokon túliakról, mint nemzeti kisebbségről beszél. A szélsőjobb most sem alkalmas az ország irányítására. A Fidesz–KDNP egységét a közös eszmeiség mellett a fegyelmezettség és a hitelesség biztosítja. A kormány munkájának eredményességét a rezsicsökkentéssel és a bankok tisztességtelen, embernyomorító szerződéseivel szembeni fellépéssel igazolta. A körmendieknek is fontos tudni, hogy a Fidesz–KDNP-vel egy gondolati platformon levő emberek szavazataikkal a szövetség jelöltjeiket támogassák, különben a baloldalt erősítik.

Bebes István polgármester reméli, hogy Körmenden ismét a vasi átlagot meghaladó lesz a részvételi arány a választáson. A választási program ismertetése után arra kérte a Fidesz-KDNP helyi képviselőjelöltjeit, hogy kellő önbizalommal, de nem elbizakodottan ismertessék meg a választópolgárokkal a következő négy évre vonatkozó elképzeléseket, ők pedig minél alaposabban ismerjék meg az emberek véleményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!