Szombathely

2014.09.10. 12:30

Az oladi óvodások is az új pályán sportolhatnak majd

Szombathely - Megújul az Olad régi falurészében lévő sportpálya. A tízmillió forint értékű beruházás Lazáry Viktor képviselői keretéből valósul meg.

A pálya felújításra szorul: a felülete egyenetlen, megáll rajta a víz, a repedéseknél nő a gaz, rozsdásak a kosárlabdapalánkok. A városrészen élők számára fontos kültéri létesítmény most új külsőt kap. Várhatóan szeptember végére elkészül egy kézilabdapálya új alumínium kapukkal, fehér felfestéssel, keresztben pedig két kosárlabdapályát alakítanak ki sárga festéssel, új streetball-palánkokkal. A felszínre új kopóréteget terítenek, és dróthálóval körbekerítik. A városrészen élők, valamint a Weöres Sándor Óvoda kis ovisai sportolhatnak majd itt.

Balról Dr. Kecskés László, Dr. Puskás Tivadar, Foki Róbert. Fotó: Médiaközpont

Az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően saját kerettel gazdálkodhatnak az önkormányzati képviselők idén, amelyből választókerületük fejlesztésére költhetnek a lakosság igényei szerint - mondta Puskás Tivadar polgármester. Ez a sportpálya is ennek köszönhetően szépül meg. A befejezési határidő szeptember 30.

Kecskés László, a körzet képviselőjelöltje is részt vett a helyszínbejáráson. Kifejtette: tősgyökeres oladi lakosként örül a korszerűsítésnek. Orvosként azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy ha a fiatalok hasznosan, sporttal töltik el az idejüket, kevesebb az esély rá, hogy a drogok felé fordulnak.

A beruházásnak a tervek szerint második üteme is lesz - mondta Foki Róbert, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola igazgatója. Kültéri sakk- és pingpongasztalt helyeznek ki, valamint - ha belefér a költségvetésbe - petanque pályát is építenek. A sportiskola a parkfenntartóval közösen felmérte a város kültéri aszfaltos, salakos és füves sportpályáit. Húsznál is több van, mindegyikre ráférne a felújítás - tette hozzá az igazgató. Puskás Tivadar ígéretet tett rá, hogy a jövőben erre is figyelmet fordítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!