Kultúra

2015.01.07. 20:00

Új előadásokkal várják a nézőket a Petőfi Színházban

Dürrenmatt A fizikusok című komédiájának két hét múlva lesz a premierje a Veszprémi Petőfi Színházban. Az elkövetkező napokban a teátrum korábban már bemutatott, sikeres előadásait láthatják a nézők.

Balla Emőke

A közönség kérésére január 8-án, ma este újra látható a Veszprémi Petőfi Színház elmúlt évadának egyik kiemelkedő produkciója, Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicalje. Az előadás meghívást kapott 2014 májusában a Pécsi Családi Színházi Fesztiválra, ahol nagy sikert ért el. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült darab az idei évadban is műsoron marad a Petőfi Színházban, csereelőadásként a székesfehérvári teátrumban vendégszerepelhetett a produkció.

A jubileumi Shakespeare-év keretében tavaly ősszel bemutatott tragédia, a Titus Andronicus január 10-én, szombaton este és január 12-én, hétfőn délután látható a Latinovits–Bujtor Játékszínben. A darabot Kéri Kitty állította színpadra, a főszereplő Szalma Tamás.

Az elmúlt évad egyik sikeres előadása, a Légy jó mindhalálig musical csütörtök este látható a színházban

Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című önálló estjét bérletes előadásként tekinthetik meg a nézők a Latinovits–Bujtor Játékszínben. A következő előadás január 24-én lesz.

Dürrenmatt A fizikusok című komédiáját Dömölky János kiváló és érdemes művész rendezésében mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház január 23-án, pénteken este hét órakor.

Egy fizikusokról szóló dráma a fizika tartalmi kérdéseiről nem szólhat, csupán a hatásáról. A fizika tartalmi kérdése a fizikusok ügye. A fizika hatása: mindannyiunk ügye. Közös ügyeinket csak együttesen oldhatjuk meg. A közös ügyek egyéni megoldására minden kísérlet hiábavaló – írja Friedrich Dürrenmatt 1962-ben megjelent komédiája befejezéseként. Ez a valóságában „fekete” komédia égető, lényegi kérdéseket jár körül. Tanulságos szórakozásként mindenféleképp szükséges mai mindennapjainkban is. Az előadásban Newtont Szilágyi Tibor, Einsteint Kiss Jenő, Möbiust pedig Oberfrank Pál alakítja. A díszletet Dömölky Dániel, a jelmezeket Tolmár Kata tervezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!