f1

2015.04.24. 14:34

Nasr szerint Susie Wolff készen áll az F1-re

A brazilt meglepte, hogy nem Wolff lett a Williams tartalékversenyzője

Tajthi Andrea

Fotó: Malcolm Griffiths/Williams F1

Felipe Nasr úgy véli, hogy Susie Wolff már elég felkészült a Forma-1-re, így nem kellett volna figyelmen kívül hagyni, mikor hivatalos tartalékversenyzőt választott a Williams.

Wolff eddig is "csak" tesztpilótai szerepkörben volt a Williamsnél, azonban mikor Ausztráliában Bottas kihagyni kényszerült a futamot, a Williams észbe kapott, hogy tartalékversenyzőt is ki kellene nevezni. Ez azonban nem Susie lett, hanem a frissen szerződött Adrian Sutil.

Korábbi tesztpilótai csapattársa, a már a Saubernél vitézkedő Felipe Nasr a Crash.net-nek elmondta, meglepte, hogy nem Wolff lett a tartalékversenyző, hiszen szerinte kellően felkészült már az F1-re, noha megérti a csapat kétségeit.

"Nehéz ügy." - mondta a brazil. "Szerintem eléggé elkészült már, sokat szimulátorozott is. Talán az autóban még nem ült eleget és a csapat ezért nem érezte elég felkészültnek."

Wolff a terv szerint idén két alkalommal kap pénteki lehetőséget a csapattól, míg Sutil versenyezhet, amennyiben Felipe Massának vagy Valtteri Bottasnak valami okból ki kellene hagynia egy futamot. Mindemellett Alex Lynn is a csapat tagja, mint fejlesztő versenyző, miközben a GP2-ben versenyez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!