Szombathely

2015.06.10. 16:40

Támogatott civilek - Több mint száz pályázat nyert idén a várostól

Átvették szerződéseiket a 2015-ös keretből támogatott civil- és sportszervezetek a városházán.

Bakos Ágnes

Nemcsak a civilek anyagi támogatásának, hanem az erről szóló ünnepélyes szerződéskötésnek is hagyománya van Szombathelyen.

Idén a Szombathelyi Kötélugró Klub, valamint az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesülete színesítette az ünnepséget – nem mellékesen mindkét szervezet szerepel a támogatottak között.

A pályázaton nyertesek a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága kiírásán indultak és kaptak támogatást. Összesen 56,5 millió forintot osztott ki az idén a bizottság.

Több jogcímen is pályázhattak a szervezetek: működéshez és programokhoz is igényelhettek forrásokat. Egy szervezet duplán is lehetett kedvezményezett – és erre több eset is volt az idén. Például a Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Testnevelő Tanárainak Egyesülete sportrendezvény megvalósítására és működésre is nyert a sportkeretből.

A pályázók köre a kulturális és civil élet teljes palettáját lefedte az idén is: jótékonysági, zenei, hagyományőrző és hagyományápoló szervezetek is szerepelnek a nyertesek között. Az egészségügyben tevékenykedő civilek sem maradtak ki a kedvezményezettek sorából: a Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület, a Vas Megyei Szív Egyesület, valamint a Szombathelyi Cukorbetegek Egyesülete is a nyertes pályázók között van.

A civil kiírás az idén sem csak a helyieknek szólt: pályázhattak országos, de Szombathelyen is tevékenykedő egyesületek is – bármilyen munkával is gazdagítják Szombathely városát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!