Haladás

2015.06.12. 16:22

A Haladásnál a gyűlölet nem pálya

A Szombathelyi Swietelsky-Haladásban mindenkinek helye van - nemzetiségétől függetlenül - aki a csapatot erősíti, kiveszi részét a közös munkánkbó

haladas.hu

A nyugat.hu honlapján csütörtökön  megjelent írás „Megjelent az idegengyűlölő hirdetés a szombathelyi Haladás focicsapat hivatalos honlapján. A külföldi játékosokra nem gondolnak?”  címe és tartalma is elfogadhatatlan számunkra.

Szeretnénk ugyanakkor tisztázni, hogy a honlapunkra felkerülő hirdetések és bannerek tartalmáért semmilyen felelősséggel és beleszólási joggal nem tartozunk. A Szombathelyi Haladás Kft. a futballklub honlapját üzemeltető céggel 2014-ben kötött szerződést barter alapon. A megállapodás egyértelműen tisztázza, hogy a szerződés mely tartalmi elemekre vonatkozik és ezek között nincs feltüntetve a hirdetési felület. A futballklubnak az oldalon a mérkőzésekkel és játékosokkal összefüggő adatok, tabellák, a klub életével kapcsolatos fotók tekintetében van információadási lehetősége. A honlapon megjelenő hirdetési felületek - legyenek akár társadalmi célú hirdetések vagy reklámok – értékesítése az oldal üzemeltetőjének kizárólagos joga.

Megdöbbentünk ugyanakkor azon, hogy a nyugat.hu munkatársa a cikkben összemossa a bevándorló és a külföldi munkavállaló fogalmát. Azt már feltételezni sem szeretnénk, hogy esetleg mindezt az olvasóit megtévesztő szándékkal teszi.
Érthetetlen számunkra az is, hogy ugyanaz a honlap támadja áttételesen idegengyűlölettel most a Hali - szurkolókból és a csapat minden játékosából álló - nagy családját, amely korábban azt kifogásolta , hogy miért jönnek külföldi játékosok a klubhoz.
Emlékeztetni szeretnénk ugyanakkor arra, hogy a honlapunkon meghirdetett szurkolói szavazás szerint az argentin-olasz Leandro Martínez lett a tavasz legjobb játékosa és a szurkolók szavazatai alapján - ha most lenne vége a voksolásnak - az olasz Tommaso Rocchi rúgta a tavaszi szezon legszebb gólját. A Puskás Akadémia elleni 3-0-ás győzelemmel végződő mérkőzésen pedig a szurkolók Rocchi nevét skandálták. A szombathelyi emberek tehát nem úgy gondolkodnak, mint a nyugat.hu cikkének szerzője.

Ugyanakkor az is elkerülte a cikkíró figyelmét, hogy azon csapatok közé tartozunk, akiknek utánpótlás Akadémiája van. Az Illés Béla Football Akadémia neveli azokat a tehetséges fiatalokat, akikből reményeink szerint a jövő sikeres futballistái lesznek akár hazai akár külföldi csapat mezeit öltsék magukra. A futballklubok eredményességének feltétele, hogy a legjobb, legalkalmasabb játékosokat kiválasszák függetlenül attól, hogy melyik országban születtek.
Remélni tudjuk csak, hogy ez az írás tévedés volt és elnézést kérnek mindazoktól, akiket megbántottak vele.

A Szombathelyi- Swietelsky Haladásban mindenkinek helye van - nemzetiségétől függetlenül - aki a csapatot erősíti, kiveszi részét a közös munkánkból.

Hajrá Hali!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!