Vasi foci

2015.06.13. 21:45

Szépen csillogó bronzérem az U-15-ösöknél

A nyolccsapatos mezőnyben az előkelő harmadik helyen végzett a 2014/2015-ös női U-15-ös labdarúgó-bajnokságban a Haladás-Viktória együttese.

Pum András

A Haladás-Viktória U-15-ös csapata. Felső sor, balról: Kiss Virág, Baumann Kinga, Peszleny Ivett, Rajzinger Dóra, Horváth Viktória, Ferencsik Evelin, Rajzinger Fanni, Kopcsándi Vivien, Balázs Krisztina, Császár Flóra, Császár Hanna. Alsó sor, balról: Majtényi Vivien, Varga Alexandra, Böcskei Nikoletta, Bátorfi Boglárka, Janus Izabella, Nagy Vanessza, Bellovics Auróra. A képről Horváth Fanni hiányzik. Fotó: Smolcz József

A bronzérem fontosságát mutatja, hogy a medáliákat a labdarúgó NB I utolsó fordulójában rendezett Haladás–Puskás Akadémia (3:0) bajnoki szünetében Török Gábor, az MLSZ Női Bizottságának elnöke, és Markó Edina szövetségi kapitány adta át.

– A bajnokság kezdete előtt nem tűztünk ki konkrét célt a csapat elé, egy volt a lényeg: minél előbbre végezzünk – mondta Ferencsik Evelin, a Haladás–Viktória FC edzője. – A rajt előtt sokan érkeztek, olyanok is, akik előtte nem fociztak versenyszerűen. Noha jómagam a Viktória felnőttcsapatában védőt játszom, az U-15-ösöknél a támadófutballt preferáltam – mindegy, hogy ki volt az ellenfél. Sajnos a sérülések megnehezítették a dolgunkat, tavasszal nem számíthattam Horváth Viktóriára és Böcskei Nikolettára sem. Tavaly ősszel a Pápa ellen például kilencen álltunk ki, de így is csak 4:3-ra kaptunk ki. Erre a meccsre, továbbá a nagyon fontos debreceni 4:3-as sikerünkre büszkék lehetünk. Utóbbira aznap utaztunk, de az óriási távolság ellenére is elhoztuk a három pontot. Nem volt homogén a keretünk, sok U-17-es futballista megfordult nálunk, hiszen egyszerre három túlkoros lehetett a pályán. Valamennyi lányt dicséret illeti, az esetleges tudásbeli hiányosságokat óriási lelkesedéssel ellensúlyozták. Külön is kiemelném Nagy Vanessza és Böcskei Nikoletta teljesítményét. Örömteli, hogy Bátorfi Boglárka bemutatkozhatott a tavaly alakult U-15-ös válogatottban. A csapat erejét nézve reális a bronzérmünk, jövőre szeretnénk megtartani a harmadik helyünket – az első két pozícióra sajnos nincs sok esélyünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!