f1

2015.07.09. 15:14

Egy tapasztalt pilóta kötelező a Haasnál

A Haasnak egy tapasztalt versenyzőt muszáj leszerződtetnie 2016-ra, a jelöltek listája pedig máris szűkül.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Motorsport Cstaorna

Az amerikai istállót szoros kötelékek fűzik a Ferrarihoz; nem csoda tehát, ha a maranellói csapat két tesztpilótája, Jean-Eric Vergne és Esteban Gutierrez neve már felmerült a lehetséges Haas-versenyzők listáján. Nico Hülkenberg is az esélyesek között van, ám könnyen meglehet, hogy ha a Ferrari nem tartja meg Kimi Räikkönent és nem tudja leszerződtetni Valtteri Bottast, a friss Le Mans-győztes inkább az olaszokhoz megy. A lista meglehetősen hosszú, Gene Haas pedig nem sieti el a döntést.

„Körülbelül tíz pilótát figyelünk jelenleg” – nyilatkozta Haas. „Személyesen is beszélünk majd velük, és meglátjuk, mire van szükségünk. Mindenképpen olyan versenyzőt szeretnénk, aki aktív F1-es pilóta és megvan a megfelelő tapasztalata.”

A Haas és a Ferrari szokatlanul szoros kapcsolata már az FIA csőrét is piszkálta, akik nemrég vizsgálatot tartottak a két csapat szélcsatornaprogramjában, attól félve, hogy valamelyikük túllépi a megengedett tesztidőt. Az újonc csapat minél több elemet szeretne megvásárolni a Ferraritól, Haas pedig úgy véli, ez a hozzáállás divatot teremthet a kiscsapatok körében.

„Úgy hiszem, a Ferrarival kötött kapcsolatunk példamutató lehet a többi nagycsapat számára is” – tette hozzá Haas. „Ebben a formában talán ők is értékelni tudnák a kiscsapatokat.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!