Szombathely

2015.10.14. 18:16

Ismét tömeges újraélesztési rekordkísérletre készülnek a megyeszékhelyen

Szombathely – Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011 novemberében fogadta el a „Szombathely, a segítés városa!” programot, és indította el az újraélesztési ismeretek oktatását az Országos Mentőszolgálat és a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány munkatársaival közreműködve.

Vadas Krisztina

A „Szombathely a segítés városa" szlogen mára már szinte minden városlakó fejébe beleivódott. A program 2012-ben indult, azóta közel 35 ezren tanulták meg a reanimáció alapfogásait a városban. Szombathely egyszer már felállított rekordot a tömeges újraélesztés terén, akkor 150 fő végzett egyszerre reanimációt a Fő téren. Ám ezt nemrég a dunaújvárosiak megdöntötték. Épp ezért Szombathely most újabb rekordkísérletre készül, hogy visszaszerezze a címet. Ahhoz, hogy Szombathely újra csúcstartó legyen, október 16-án, pénteken, az újraélesztés világnapján reggel 8 órától a sportházban, hatszáz közreműködő felváltva, kétszáz bábun mutatja majd be a reanimáció életmentő alapfogásait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!