Kultúra

2016.03.01. 20:19

Vászonra álmodott valóság

Pápa - Jellegzetes helyi épületek, utcarészletek is szerepelnek Volnerné Ungváry Márta Álomból valóság című festménykiállításán, melynek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) ad otthont.

Polgár Bettina

- A művészet iránti szeretetem Pápán alakult ki, először is a családi házban. A szüleim mindig biztosítottak számomra mindent, amire ehhez szükségem volt: kisebb koromban a ceruzákat, később pedig a festékeket - emlékezett vissza mosolyogva a kezdetekre Volnerné Ungváry Márta. Mint mondta, később a Herendi Porcelánmanufaktúrához jelentkezett, az élete azonban más irányt vett, így egy pápai órásnál helyezkedett el, ahol az aprólékos, finom munkához szintén nagy hasznát vette remek kézügyességének. Volnerné Ungváry Márta megjegyezte, az évek során valamilyen formában mindig talált módot az alkotásra, és a mai napig szívesen fest kedvtelésből.

Volnerné Ungváry Márta kiállítása március 18-áig tekinthető mega Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében
Fotó: Babos Petra

Az alkotó elmondta, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében kiállított képek olajfestékkel, akvarellel, valamint diópáccal készültek, utóbbi technika pedig különösen kedves számára. A tárlatot elsősorban tájképek és csendéletek alkotják, de jellegzetes pápai épületek, utcarészletek is visszaköszönnek a vásznakról. - Mindig rengeteg segítséget kaptam a gyermekeimtől, és még annál is több türelmet a férjemtől. Nekik köszönhetem, hogy azzal foglalkozhatok, ami nagyon kedves számomra - fogalmazott a művész.

Volnerné Ungváry Márta kiállítását március 18-áig tekinthetik meg az érdeklődők a JMSZK-ban, majd március 31-én Zalaegerszegen nyílik tárlata az alkotónak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!