f1

2016.03.25. 13:17

Bahrein passzol a Red Bullhoz

Legalábbis Daniel Ricciardo arra számít, hogy a szahíri pálya feküdni fog az RB12-nek.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ricciardo 2014-ben a negyedik, tavaly pedig a hatodik helyen végzett a Bahreini Nagydíjon – kis szerencsével, a motorja ugyanis látványos módon az utolsó kanyarban elfüstölt. Miután az idei szezonnyitón az ausztrál az előkelő negyedik helyen végzett a nyolcadikról rajtolva, Ricciardo nagy reményekkel várja a második fordulót is.

„Szerintem ezen a pályán mindig szórakoztató volt vezetni” – mondta Ricciardo. „Úgy érzem, eddig jó eredményeket értem el itt, és jó néhány előzési pont is van a pályán. A gumik jobban bírják és a verseny során kicsit keményebben is nyomhatod; az elmúlt években remek kihívás volt ez a verseny, és mindig élvezetes volt. Az éjszakai futamok szórakoztatóak – kicsit olyan érzés, mintha éjjel gyorsabban mennél. Ha minden futamot éjszaka rendeznének, elvesztené ezt a varázsát, így örülök, hogy csak egy-kettő van belőle egy szezonban. Nagyjából négy előzési pont is van a pályán, ami elég jónak számít. A pálya fekszik nekünk, és az elmúlt években meglehetősen jó eredményeket szedtünk itt össze, ezt pedig remélhetőleg idén is folytatni tudjuk.”

Daniil Kvyat osztozik csapattársa optimizmusában, külön kiemelve a Renault-motor fejlődését.

„A hosszú egyenes volt tavaly a gyengeségünk, ám idén javulásra számítunk e téren” – nyilatkozta az orosz. „Könnyen megeshet, hogy egyike lesz a versenyképesebb pályáinknak. Ha mindkét autóval pontszerző helyeken érnénk célba, az remek lenne.”


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!