Szombathely

2016.04.10. 07:49

Kárpátalja javára gyűjtöttek adományt a máltaisok - "Halló szívvel" fordulnak az elesettek felé

Szombathely - Éves jótékonysági estjükön fennállásuk 25. évét ünnepelték a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei.

Némethy Mária

Hagyományaikat megőrizve, ezúttal a háború sújtotta Kárpátalja javára gyűjtöttek adományt jótékonysági estjükön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) Szombathelyi Csoportjának tagjai.

Az est az idén elsősorban a jubileumról szólt a volt MMIK színháztermében. A máltaisok 25 éve segítenek szegény családoknak, betegeknek, nyaranta csellengő gyerekeknek és az élet perifériáján élőknek.

- Az Irgalmasság és Szent Márton Jubileumi Évében még inkább úgy gondoljuk, hogy a cselekedetek a legfontosabbak - hangsúlyozta dr. Asbóth Mária, a csoport vezetője, aki köszönetet mondott mindenkinek, de legfőképpen a Jóistennek, hogy segítette őket a 25 év során. A máltaisok pénteki jótékonysági estjén az élet árnyoldalán élőkről esett sok szó. Róluk beszélt köszöntő szavaiban dr. Asbóth Mária, hiszen rendkívül fontos, hogy „halló szívvel" forduljunk ezek felé az emberek felé.

A negyedszázadon át lelkesen végzett önkéntes munka megyei önkormányzati elismerését dr. Balázsy Péter főjegyző adta át dr. Asóth Máriának. A csoport alapítójaként ő, dr. Giczy Sarolta és Dávid István a szeretetszolgálat országos vezetésétől kapott elismerést.

Lendvai Rezső, az MMSz Nyugat-Dunántúli Régiójának vezetője kivetített képekkel illusztrálta és összegezte a szombathelyi csoport 25 éven át végzett odaadó, sokrétű munkáját. Ezen az esten nem vendégek léptek fel, hanem máltaisok és gyermekeik, unokáik adtak színes műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!