f1

2016.04.10. 13:51

Grosjean: A jóslatok hibásnak bizonyultak!

A francia versenyzőt sokat kritizálták csapatváltása miatt, amit a legtöbben karrier-öngyilkosságnak tartottak - de tévedtek!

Kovács Noémi

Fotó: Haas F1 Team

Romain Grosjean tavaly még a Lotus F1 Team képviseletében rótta a köröket a száguldó cirkusz versenypályáin, de már az évad vége felé hivatalossá vált, hogy 2016-tól kezdve, a Forma-1-ben éppen csak debütáló Haas F1 Teamnél folytatja pályafutását. Mivel újonc csapathoz csatlakozott, inkább negatív kritikákat kapott döntése miatt, de a szezon első két versenyén demonstrált teljesítménnyel sikerült befogni a kritikusok száját.

"Néhány ember azt mondta, hogy ez öngyilkosság a karrierem szempontjából, de ők gondolták rosszul, úgyhogy nagyon sajnálom srácok." - kezdte a Motorsport.com-nak adott interjút a francia. - "Nagyon boldog vagyok. Köszönetet mondok a Totalnak (francia olajvállalat, a Lotus/Renault szponzora - a szerk.), a Renault-nak, és Enstoneban az összes srácnak, akik segítettek engem, de meghoztam a döntésemet. Hittem a projektben és eleget láttam ahhoz, hogy úgy gondoljam, néhány éven belül sikeresek lehetnek a Forma-1-ben. Tapasztalt versenyzőt akartak, így rám támaszkodnak és az olyan versenyek után, mint Bahrein - amibe rengeteg energiát fektettünk - fáradtak vagyunk, más szemszögből nézve viszont megháláltam a bizalmat, amit kaptam. Ez nagyon szép dolog." - kezdte a francia, aki szerint a Haas a kezdeti sikerek ellenére nem fog a babérjain ülni, tovább fejlesztik a gépet.

"Meg fogjuk próbálni. Günther (Steiner, a Haas csapatfőnöke - a szerk.), mindent megtesz annak érdekében, hogy megkapjuk a szükséges fejlesztéseket. De másokhoz képest, mi kisebb csapat vagyunk, úgyhogy ez kicsit keményebb dió lesz, bár úgy gondolom, van néhány nagyon okos szakemberünk és egyértelmű, hogy milyen irányt kell követnünk. Szerintem Bahreinben egyértelmű volt, hogy a beállításokkal mire mehetünk. Van, hogy korábbi adatokkal kalkulálsz és amikor megérkezel a pályára, a számok mást mutatnak. Mégis, a Forma-1 egy irányba halad, de amikor egyik nap realizálod a számokat, az nem jelenti azt, hogy máskor is használható lesz. Ilyenkor újra kell gondolnod mindent, ami nem könnyű dolog." - fűzte hozzá Grosjean.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!