Szombathely

2016.04.11. 14:56

Labdarúgás mint (sport)tudomány

Szombathely - A labdarúgás a fő témája a szerdai sporttudományi szakmai napnak, amelyet a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar Sporttudományi Intézete rendez.

Horváth Erika

A szakmai nap programjai ezúttal a labdarúgás köré szerveződnek, számos híres játékos, edző tér vissza az alma materbe, de meghívtak országosan elismert labdarúgással foglalkozó szakembereket is. A 9 órakor kezdődő rendezvényen az egyetemi sportcsarnokban öt gyakorlati bemutatóval egybekötött előadáson vehetnek részt az érdeklődők. Ezek témai: Átadások, átvételek oktatása játékos formában, A labdarúgó edzőképzés helyzete hazánkban, Új utak a középiskolai labdarúgás oktatásában, Erőnléti edzés a labdarúgásban, Jóga alkalmazása a labdarúgásban.

Nagy érdeklődésre tarthat számot a díszteremben 11 órakor kezdődő kerek-asztal-beszélgetés a Szombathelyi Haladásról Mészöly Gézával, Király Gáborral, Halmosi Péterrel, Schimmer Szabolccsal, illetve a Sportéletpálya címet viselő (13.30. Vendégek: Artner Tamás, Czuppon Péter, Molnár Sándor, Preisinger Sándor).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!