Szombathely

2016.05.19. 08:26

Dobom a labdát: dr. Nagy Lajos kórházigazgató ezért várja az új sportkomplexumot

Szombathely - Dobom a labdát! sorozatunkban azt keressük, hogy mi a közös bennünk, szombathelyiekben. Mit szeretünk a városban, hogyan köt össze minket a Haladás, és miért várjuk a Rohonci úti stadion megújulását?

Cseszkó Tamás

Azért, hogy a válaszokat megtaláljuk, elindítottunk egy virtuális labdát. Mindenkinek ugyanazt a három kérdést tesszük fel. Bokor Zsolt, a Haladás futsal szakosztályának vezetője prof. dr. Nagy Lajosnak, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatójának dobta tovább a labdát, az ő válaszai következnek most.

- Mire a legbüszkébb a városban?

- Kórházigazgatóként erre nem igazán tudok más választ adni, mint hogy a kórház elmúlt tíz évben történt fejlődésére. Hiszen mondhatni, a közel százéves megalapítása óta ez a legnagyobb fejlesztés.

Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója Fotó: Pozsár András

- Milyen élménye van a Haladással kapcsolatban?

- Nyolc-tízéves lehettem, amikor kimentem az első Haladás mérkőzésre önállóan. Az egy olyan kupamérkőzés volt, amelyre ingyen beengedtek mindenkit. A Haladás és a Jászberény játszott egymás ellen. Az édesanyám jászberényi, szóval ez egy olyan meccs volt, ahol nem igazán tudtam, hogy kinek szurkoljak. Természetesen végül a Haladás győzött.

- Miért várja az új Haladás Sportkomplexum megépülését a városban?

- Az egészséges táplálkozás mellett - vagy akár előtt - az egészség megőrzéséért a legfontosabb a mozgás, a sport. A rendszeres testmozgás teljesen átalakítja az ember szervezetét. Egész más ember lesz, aki rendszeresen mozog, mint az, aki egy helyben ül. Az egészségmegőrzés, egészségfejlesztés szempontjából is fontos a város életében a sportkomplexum megépülése.

- Kinek dobja a labdát?

- Öreglaki Norbertnek, a Haladás válogatott futsaljátékosának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!