Sport

2016.06.02. 19:00

Záróra a megyei I. osztályban

Körkép - Szombaton befejeződik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A megyei II. osztály csapataira a hétvégivel együtt még két forduló vár.

Török Tibor

Megyei I.

Ami biztosan tudható, hogy a Körmend a múlt héten megnyerte a bajnokságot, a Celldömölk végzett a második helyen, míg a Répcelaké a bronzérem.

A kiesés kérdése még nyitott, ugyanis a jövő héten derül majd ki, hogy az aranyérmes Körmend osztályozóval vagy anélkül kerülhet fel az NB III-ba. Amennyiben a Rába-parti együttes osztályt vált, akkor valószínűleg két kieső lesz a megyei I-ből, ha mégsem, akkor hárman búcsúznak - ezért vár húzós meccs a Vasvárra és a Kemenesaljára szombaton.

Celldömölk két szempontból is érdekes helyszín lesz szombaton. A mérkőzés előtt köszöntik a megyei I. osztályban 1986-ban aranyérmes bajnokcsapat tagjait. A Celldömölk 30 évvel ezelőtt Vasváron nyerte meg a kiírást, ahol 600 néző előtt 4-1-re verte meg a helyi csapatot. Az aranyérmes együttes ezen a meccsen a Buzás - László, Szomorkovics, Tarczi, Kovács L. - Boznánszki, Nagy (Balogh), Baranyai - Szentgyörgyi, Kovács T., Sebestyén összeállításban lépett pályára Haraszti István edző irányításával. A gólokat Szentgyörgyi (2), Baranyai, Boznánszki szerezték, a Vasvár részéről pedig Kovács talált be. A másik érdekesség, hogy az U19-es bajnokságban az utolsó három csapat egyaránt 75 ponttal áll az élen, a Celldömölk (143-as gólkülönbség) a Királyt (102) fogadja, míg a Kőszeg (74) a középmezőnybe tartozó Szentgotthárddal játszik. Így a bajnoki döntőnek is beillő Cell-Király győztesé lesz az aranyérem - de a Kőszeg is befuthat nevető harmadikként.

- Nagyon egységes az U19-es csapatunk - mondta lapunknak Sebestyén Attila, a Celldömölk szakmai vezetője -, igen jó keret jött össze. Nehéz kiemelni bárkit is, de két játékosra szeretném felhívni a a figyelmet: Nagy Rolandra, aki középpályást játszik, illetve az 51 gólt szerző Czöndör Bálintra, aki Böde-típusú csatárként a kapu előtt érzi jól magát. Komoly meccsre számítunk a szervezett Király ellen. - A három csapat mellé sorolnám a 4. helyezett Vépet is - válaszolta érdeklődésünkre Németh Bálint, a Király SZE edzője -, a négy együttes kiemelkedett a mezőnyből. A Celldömölk erős csapat, de győzni megyünk, hiszen csak így tudjuk megszerezni az első helyet. A 22 gólos Biácsy Márk és a 24 gólos Csonka Márk mellett a védő Auer Milánt említeném a csapatból, rájuk érdemes lesz figyelni.

30. forduló, szombat 17.00: Rum-Kemenesalja (Kovács B.), Vasvár-Schott Lukácsháza (Szabó III.), Celldömölk-Király SZE (Derdák), Egyházasrádóc-Rábapaty (Németh T.), Csepreg-Tápláni KSK (Boda), Körmend-Vép (Horváth P.), Répcelak-Jánosháza (Takács), Kőszeg-Kiswire Szentgotthárd (Vass).

Megyei Ii.

 

A szombathelyi csoportban már csak a dobogó második fokáért zajlik a versenyfutás: a 2. Söpte Toronyban, míg a 3. Vasszécseny Balogunyomban lép pályára - egy pont a különbség a felek között. A már bajnok Ják idei utolsó hazai mérkőzésén a Sparit fogadja. Vélhetően győzelemmel szeretne búcsúzni szurkolótáborától.

Szombathelyi csoport, 29. forduló, szombat, 17.00: Gyöngyöshermán-Szentkirály-Honvéd Sé (Makai I.). Vasárnap, 17.00: Szentpéterfa-Újperint (Bazsó F.), Arborétum-Herény-Táplánszentkereszt (Szvorda M.), Torony-Söpte (Bendik L.), Zanat-Bozsok (Németh L.), Tanakajd-Felsőcsatár (Mónos J.), Balogunyom-Vasszécseny (Gaál Á.), Ják-Elektromol-Spari (Újházi Zs.). A körmendi csoportban idei utolsó meccsét játssza a Körmend VSE vendégeként a listavezető Rábatótfalu. Az éllovasnak nyernie kell, hiszen az üldöző Nádasd csak két ponttal van lemaradva, és még két meccset játszik - ráadásul mindkettőt hazai pályán, mindkettőt verhetőnek tűnő ellenfél ellen.

Körmendi csoport, 29. forduló, menetrend, szombat, 17.00: Tuti Textil Körmend VSE-Rábatótfalu (Kovács Zs.). Vasárnap, 17.00: Szakonyfalu-Bajánsenye (Samu Cs.), Nádasd-Őriszentpéter (Bereczky Cs.), Körmendi Téglagyár Sport36-Magyarszecsőd (Kocsis J.), Viszák-Szarvaskend (dr. Szabó P.), Rábahídvég-Rábagyarmat (Szabó I. Z.), Csákánydoroszló-Ivánc (Kedves R.). A sárvári csoportban az újdonsült bajnok Gérce-Vásárosmiske szombaton lép pályára, már amennyiben a nem kevés sérült játékossal rendelkező Kenyeri ki tud állítani egy kezdő csapatot. A forduló rangadóján a második helyezett Uraiújfalu azt a Büköt látja vendégül, amely még harcban áll a dobogós helyezésért. Azzal a Püspökmolnárival verseng a bronzéremért, amely Csényén akár be is biztosíthatja a 3. helyet.

Sárvári csoport, 25. forduló, menetrend, szombat, 17.00: Kenyeri-Gérce-Vásárosmiske (Szabó J. A.). Vasárnap, 17.00: Mersevát-Pecöl (Tarczi F.), Csénye-Püspökmolnári (Sály K.), Sitke-Simaság (Horváth Á.), Szeleste-Pósfa-Jákfa (Kondor T.), Ikervár-Ölbő (Szabó Zs.), Uraiújfalu-Bük (Németh T.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!