Kultúra

2016.07.05. 17:20

A Vasvári Játékszín komédiáskosarából

Megyei körkép - Vasvár a vasi színjátszás egyik, hosszú évtizedek óta megállás nélkül ringó bölcsője. Színi fesztivál után, fellépések előtt a Vasvári Játékszín.

Ölbei Lívia

Július 7-én (csütörtök) délután nem első alkalommal látogatnak el a vasvári színjátszók a szombathelyi börtönbe, ahol régi és új komédiákkal szórakoztatják a szabadság és bezártság fogalmát újraértékelő speciális közönséget. Az előadás után a szereplők beszélgetésen vesznek részt, a találkozón a nézők is ott lesznek. A csütörtök este már Nagymákfán találja a Vasvári Játékszín társulatát. A vásári komédiázásban első számú szerző, Hans Sachs A férj a gyóntatószékben című komédiáját láthatja a közönség, ez a Játékszín legújabb előadása. Utána a falu főterén újra: Golghelóghi - az ismétlődő profán és szakrális együttlét. Aztán: beszélgetés a bohócokról, Hamvas Béla bohócos esszéi nyomán.

A Vasvári Játékszín legújabb vásári komédiája. Gici Márk, Giciné Bejczi Rita, Tóth Zsanett és Gergye Rezső. Fotó: Vasvári Játékszín

Július 9-én (szombat) 13.30-kor Egyházasrádócon kínálják meg a közönséget a vasváriak egy kosárnyi komédiával, 15.30-kor pedig már Csipkereken hangozhat föl a közönség nevetése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!