f1

2016.08.29. 05:46

Riccardo: a piros zászló mentette meg a pódiumot

Ricciardoúgy nyilatkozott, hogy második helye annak köszönhető, hogy a piros zászló alatt javították meg a sérült első vezetőszárnyát.

Mudra Ágnes Krisztina

Fotó:  Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ugyan közvetlenül nem keveredett bele a Ferrarik és Verstappen közötti incidensbe, a törmelékektől az ő vezetőszárnya is megsérült.

„Elöl elég kaotikus volt a rajt, okosnak kellett lennem és ki kellett maradnom a balhékból. Az első szárnyam megsérült a srácok ütközéséből keletkezett törmeléktől. A piros zászlóig csak küszködtem, az segített nekünk, hogy kicserélhessük a szárnyamat.

Éreztem, hogy a kocsi nem olyan, mint normális helyzetben ezért megkérdeztem a csapatot, hogy látnak-e valamit. Az újraindítástól próbáltam nyomást helyezni Nicora, de túl gyors volt. Minden amit tehettem, hogy Hamiltont magam mögött tartottam. Boldog vagyok, ez a legtöbb amit ma ki tudtunk hozni magunkból.”

Megkérdezték Ricciardot, hogy esetleg más gumitaktikával le tudta volna győzni Rosberget:

„Nico két közepes keverékű gumit rakott fel, nekem csak egy közepesem volt, így lágy-közepes taktikát választottunk. Nem tudtuk megelőzni Nicot, de legalább elég gyors voltam ahhoz, hogy Hamiltont magam mögött tudjam tartani.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!