Foci

2014.04.13. 17:25

Sportbaráti rangadó

Felsőrajk - A felújított és fedett lelátóval kibővített sportöltözőt ünnepelték vasárnap a kistelepülésen, ahol a helyi, s dobronaki iskolások mellett, a ZTE NB II-es női focicsapata mérkőzött meg a megye közéleti válogatottjával.

Pásztor András

Remélhetőleg egy szép hagyomány születésének lehettek részesei azok, akik vasárnap kilátogattak a felsőrajki sportcentrumhoz, a kistelepülésen ugyanis első alkalommal rendeztek magyar-szlovén sportbaráti találkozót. Ennek apropóján mindjárt két barátságos labdarúgó mérkőzést is vívtak a helyi és a dobronaki gyerekek, először a 7-12 éves korosztály, majd pedig a 13-15 éves korcsoport feszült egymásnak. A felsőrajki apróságok ugyan vereséget szenvedtek, de az idősebbek kiköszörülték a csorbát, mivel 2-1-re győztek a dobronaki fiatalok ellen.

- A sportbaráti találkozó mellett, a felújított és kibővített sportöltöző, illetve a fedett lelátó avatását is ünnepeljük - említette Vigh László polgármester, parlamenti képviselő. - Az épület az 1970-es években készült, s az átadás óta nem történt jelentősebb fejlesztés, mígnem az elmúlt esztendőben a Társasági Adókedvezmény Sporttámogatási Rendszer keretében 10 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat. A rendelkezésre álló keretből az épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét sikerült megoldani, illetve a meglévő öltözők és vizesblokkok felújításán túl egy új öltözőt is sikerült kialakítani. Emellett egy 300 négyzetméteres fedett teraszt is építettünk, ami rossz időjárás esetén lelátóként is funkcionál.

A felújított és kibővített létesítmény avatását követően került sor a ZTE NB II-es női focicsapat és a Zala megyei közéleti válogatott összecsapására.

- Remélem jó kis meccset játszunk a lányokkal, s talán elsül majd a bal lábam - latolgatott Besenczi Árpád az egerszegi Hevesi Sándor Színház direktora, kinek elkötelezettségét az is bizonyította, hogy újdonsült férjként, a nászéjszakát követően játékra jelentkezett.

A mérkőzést egyébként a közéleti válogatott kezdte jobban, Rigó Csaba kormánymegbízott először egy távoli bombát helyezett el a lányok kapujába, majd szorongatott helyzetben ismét a kígyótérről lőtte ki a bal felső sarkot. A zetés lányok is kezdték felvenni a mérkőzés ritmusát, s Kerkai Dóra találatával szépítettek. Az első félidő további három gólt hozott, amiből kettőt a közéleti válogatott, egyet a lányok szereztek Végh Renáta jóvoltából, így 4-2-es eredménnyel zárult az első játékrész. Fordulás után a zetés lányok nagyobb fokozatra kapcsoltak, egymás után dolgozták ki a helyzeteket, ám egy ellentámadásból Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere zörgette meg ismét Fülöp Krisztina hálóját, 5-2-re módosítva ezzel az eredmémyt. A lányok ezt követően mindent egy lapra feltéve rohamoztak, ami eredményre is vezetett, hiszen Végh Renáta, Király Ramóna és Luczi Evelin is mattolta Ferenc Andrást, a zalaegerszegi tévé produkciós vezetőjét.

A végeredmény igazságos döntetlen (5-5) lett, a mérkőzéssel a közönség nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!