Sport

2014.07.07. 08:50

Kazár Miklós szeretne végre nyerni a Veszprém ralin

Az elmúlt két esztendőben megnyerte a magyar rali bajnokságot. Azt állítja, ezek után nem feszíti annyira az első hely megszerzése, noha a Veszprém ralit mindenképpen szeretné megnyerni.

Novothny Ottó

Az idei első futam remekül sikerült számára, hiszen Miskolcon (vagyis hazai pályán) sok több tízezer szurkoló előtt elsőként futott be a célba. Fehérváron viszont még a dobogóról is lemaradt.

– Nem jött be az autócsere – kezdte Kazár Miklós, aki címvédőként indult harcba az idei rali bajnokságon. – Szeretem a változatosságot, aminek vannak hátrányai és előnyei egyaránt. Egyébként mindig az élet hozza úgy, hogy átülünk másik gépbe. Előfordult már, hogy a kormánynál akartam váltani, de azonnal eszembe jutott, hogy ez már egy másik autó.

A sokszoros váltás egyik következménye, hogy van összehasonlítási alapja.

- Futómű szempontjából a Ford volt a legjobb, a Citroen motorja pedig a legerősebb. A Mitsubishivel tudtam a legjobban menni, ami nyilván nem véletlen: ilyen típussal versenyeztem a leghosszabb ideig.


Kazár Miklós és Szőke Tamás két futam után vezet a bajnokság összetett pontversenyében (Fotó: archív)

A kétszeres magyar bajnok bevallotta: különösen szereti a veszprémi ralit.

- Sajnos eddig ez a szerelem meglehetősen egyoldalú volt, mert nyerni még soha nem sikerült. Mindig szinte az utolsó pillanatban jött elő valami olyan hiba, ami megakadályozott bennünket a sikerben. Most is lelkesen, de izgalommal várjuk a veszprémi futamot, hiszen Lakatos Robiék (a Veszprém rali főszervezője, a szerk.) mindig remek versenyt rendeznek.

A mezőny létszáma ugyan csökkent, de a bajnoki címért mindig hatalmas harc zajlik.

- Szerencsére jönnek fiatalok és hát a régi vetélytársakkal is jó hadakozni. Úgy érzem, a hangulat is jelentősen javult, noha ez általában változó: az elején még nagy a barátság, aztán a vége felé ahogy nő az izgalom, úgy a feszültség is megemelkedik. Az idén ebből a szempontból még nyugis a helyzet, a szövetség is megerősödött, van új szakágvezetőnk, szóval minden a legnagyobb rendben. Ismétlem, nagyon várjuk a hétvégi rajtot és örömmel indulunk harcba az első helyért.

A veszprémi ralin Fordot kormányoz

Kazár Miklós elmondta, hogy szerinte a rali népszerűsége egyelőre nem csökken. Óriási érzés volt látni, ahogy a miskolci pályák szélén több sorban álltak az emberek és szurkoltak a pilótáknak. Kazár egyébként Szőke Tamás navigátorral párban indul az idei versenyeken, így az ezen a hétvégén rajtoló Veszprém ralin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!