ZTE FC

2014.07.12. 10:50

Három szép gól és ZTE FC-siker

Szombaton hazai környezetben játszotta le újabb előkészületi mérkőzését a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, melynek vendége az élvonalbeli Pápa együttese volt. A zalaiak három szép góllal legyőzték az NB I-es ellenfelüket.

Kerkai Attila

ZTE FC – Lombard Pápa 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti edzőpálya, 250 néző. Jv.: Mód.
ZTE FC: Miski – Simonfalvi, Króner, Fodor M., Farkas N. - Bailo (Ferkó Cs.), Szőllősi (Szegleti), Horváth A. (Bíró)  Babati – Délczeg (Pajor), Vittman (Tóth B.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.
Pápa: Szűcs -Robson, Csizmadia, Bogunovic (Jagodics), Tóth G. - Cissé (Benkő), Nagy T. (Luka) - Csillus, Csorba, Frizoni (Király B.) – Kenesei (Waltner). Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Délczeg (9.), Farkas N. (85.), Pajor (91.) ill. Waltner (56. - 11-esből).

Az összeállításokon végigfutva, ha ezt a találkozót mondjuk egy hete rendezik, akkor a még Frizoni és Bogunovic is a ZTE csapatában játszott volna, ám velük mostanra szerződést bontott a zalai klub és átigazoltak a pápaiakhoz. A zalai vonal viszont erős lett volna nélkülük is a Lombard együttesénél, hiszen Kenesei Krisztián és a kispadon kezdő, próbajátékon rszereplő Waltner Róbert zalai kötődését nem kell elmagyarázni.

Simonfalvi Gábor (13) igyekszik megjátszani a labdát a pápaiak szorításában (Fotó: Pezzetta Umberto)

Kocsis Adrián csak civilben nézte a mérkőzést, akinek lejárt a próbajátéka a Sopronnál, de mint a játékos és Kocsárdi Gergely, a ZTE FC klubigazgatója is elmondta, ha sikerül megegyezniük, akkor a védő vagy kölcsönbe, vagy végleg az SVSE-hez kerülhet. A ZTE FC kapuját Miski Zoltán védte, akit tesztelt a Lőrincz Emil vezette szakmai stáb. A zalaiak lendületesen kezdtéka találkozót, Babati rendre jól húzta meg a bal oldalon és az első félidei egyetlen találat is így indult. A 9. percben Délczeg ugratta ki Babatit, akinek balról leadott lövése kijött Szűcs kapusról, de a kipattanóra érkezett Délczeg és középről 12 méterről a kapuba lőtt, 1-0. Továbbra is a ZTE maradt támadásban, a 22. percben Vittman lövésébe értek bele, így a labda a kapufáról jött ki.  A Pápa nem nagyon tudott a zalai védelem mögé kerülni, csak a félidő második felében tudott veszélyeztetni, s ekkor Miskinek is akadt dolga.

A második játékrészben már a cserék is szerepet kaptak, így zalai oldalon az a Ferkó Csaba, aki próbajátékon vesz részt, de korábban már ő is tagja volt a ZTE FC keretének. Az 56. percben büntetőhöz jutott a Pápa. A labda mögé Waltner Róbert állt és magabiztosan értékesítette a 11-est. Waltner-gól Egerszegen –  önmagában nem újdonság, csak ezúttal nem a ZTE FC színeiben. A zalaiak a cserékkel is lendületben maradtak, a 63. percben Szegleti közelről lőtt fölé, ez nagy helyzet volt. Az egerszegiek játékosai bátran letámadtak, de összességében kiegyenlített játék zajlott a pályán, igazi   edzőmeccs hangulatban, hiszen elsősorban a gyakorláson volt a hangsúly. De azért az eredmény is fontosnak tűnt és a ZTE FC a 85. percben újabb gólt szerzett. Bal oldali szögletet ível középre Szegleti, középen Farkas N. 12 méterről úgy fejet a hálóba, hogy a labda a felső lécet is érintette, 2-1.  Maradt a végére is egy találat: a 91. percben Szegleti átadásából Pajor lépett ki és az üresen maradt kapuba gurított, 3-1. A zalaiak tehát élvonalbeli riválist győztek le, vasárnap pedig Ausztriába, Murauban utaznak egyhetes edzőtáborba.

A ZTE FC egyébként továbbra is tárgyal több játékossal, így a belső védő Forgács András is képbe került, aki legutóbb a Balmazújvárosban szerepelt és szombaton a belső védőként számításba vehető  játékossal egy plusz egyéves megállapodást kötött a zalai klub.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!