Sport

2014.08.07. 11:20

Tekerni a Bakonyban

Szarvaskút - A Nyugat-Maraton-kupa kerékpárverseny-sorozat második állomása lesz a bakonyi település augusztus 10-én.

Novothny Ottó

Simon Gábor főszervező elmondta, tavaly indították útnak ezt a versenysorozatot, hogy a kerékpárosok felfedezhessék a Bakony szépségeit, illetve próbára tegyék magukat. Az első futamot Eplényben rendezték meg a közelmúltban, a második pedig vasárnap Szarvaskút környékén lesz.

A mezőny három távon tekerhet. Általában jellemző, hogy ösvényeken, hegyi utakon kell haladni, ráadásul közben komoly szintkülönbségeket is le kell küzdeni. A leghosszabb lehetőség 83 km (rajt 10.30-kor, szintkülönbség 2000 méter), ezt követi a középtáv 62 km-rel (10.45, 1200), majd a rövid 33-mal (11.00, 800). Valamennyi távon öt óra a szintidő, ami egyben azt is jelzi, hogy a profik állnak rajthoz a több kilométert igénylő számokban, míg a kisebb távokon bárki kipróbálhatja magát terepkerékpárján. Eplényben háromszáznál is többen rajtoltak a versenysorozat első állomásán. A harmadik fordulót Balatonfűzfőn bonyolítják le szeptemberben.

Szarvaskúton lesznek gyermekversenyek (11.30) is, ahol a kétévente növekvő korosztályoknak (7 15 között) kell különböző mennyiséget tekerni az 500 méter hosszú körpályán. Érdekesség, hogy 14 órától megrendezik a váz- és kerékdobó vetélkedést is, ahol szintén bárki beszállhat a versengésbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!