Sport

2014.08.07. 10:45

Szerelmes R szerezte meg a zalai ménes 18. derby-győzelmét

Augusztus 3-án futották Budapesten, a Kincsem Parkban a jubileumi, 100. Magyar Ügetőderbyt, A viadalt a Sport TV szponzorálta, és egyes csatornája egyenesben közvetítette a versenynapot, s így ország-világ tanúja lehetett a rádiházi ménes újabb sikerének.

A Derbyt három éves versenylovak futják, Ezt megnyerni a legnagyobb dicsőség egy ló életében, ugyanúgy a tenyésztő és a hajtó számára ez jelenti az igazi sikert.

A versenyt nagy fölénnyel a Szerelmes R. nevű, Rádiházán tenyésztett, a zalai dombokon, legelőkön felnőtt világospej mén nyerte, Juhász Balázs hajtásával. És ezzel még nem volt vége a zalai sikereknek, hisz a 3. helyezett szintén egy rádiházi ló, Speedy Boy lett.

Szerelmes R teljes győzelmi pompával. Mögötte a boldog idomárhajtó, Juhász Balázs látható (Fotó: Kabala-Ménes Kft.)

A lóversenyzés szaklapja, a Magyar Turf ünnepi számában közölt egy statisztikát a Derbyben legeredményesebb ménesekről. Ebből kiderül, hogy Rádiháza eddig összesen 17 győzelemre (ebből Rádiházi Ménes 7, Kabala-Ménes Kft. 10) lehetett büszke, de a vasárnapi sikerrel a szám tovább nőtt. Az eredményességi sorrendben Mezőhegyes, illetve Somogysárd következik, 12-12 győzelemmel.

A ló idomárhajtója, Juhász Balázs a díjátadáskor köszönetét fejezte ki a Kabala-Ménes KFT dolgozóinak, hogy egy ilyen nagyszerű lóval dolgozhat és versenyezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!