ZTE FC

2014.08.07. 17:30

Újbuda FC-ZTE FC: ez nehéz szülés volt

A labdarúgó Magyar Kupa 2014/15-ös kiírásában az első mérkőzés jutott csütörtökre a ZTE FC-nek.

Az NB II-es egerszegiek a harmadik vonalban érdekelt Újbuda vendégei voltak.

Újbuda FC–ZTE FC 1-2 (1-1, 1-1, 0-1)

Budapest, Kánai út, 150 néző. Jv.: Szilasi.

ZTE: Czirjék – Simonfalvi, KIovács G., Króner, Farkas – Bailo, Kovács Gy. (Grbic, a szünetben), Horváth, Melczer (Vittman, 76.) – Babati, Délczeg. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Gólszerzők: Kovács D. (90+2.), illetve Babati (14.), Délczeg (107.). Kiállítva: Khiesz (Újbuda, 8.), Holczer (Újbuda, 87.).

 

Az esélyesebb zalaiak számára jól kezdődött a találkozó, hisz a 8. percben Kovács Gy.-t kegyetlenül felrúgó Khieszt kiállította a játékvezető, majd 6 percre rá egy lecsorgó labdából Babati rúgott szép kapásgólt. Fölényben focizott a ZTE, de nem tudta eldönteni a meccset, csupán kapufákig jutott. A hajrában a gólhelyzetben kitörő Babati lerántásáért újabb hazai játékos kapott pirosat, ám a csattanó nem ez volt, hanem a hősiesen küzdő Újbuda szabadrúgásgólja. A hosszabbításban aztán végül csak begyötörte a győztes és továbbjutást érő gólt a zalai alakulat.

Lőrincz Emil: „Nehéz mérkőzésre készültünk, nehéz körülmények közt. Hiába edzettünk műfüvön, ez mégis szokatlan volt a csapatomnak. Ennek ellenére semmi probléma nem volt a mérkőzésen a játékunkkal. Voltak helyzeteink, rúgtunk négy kapufát. Higgadtabban kell ilyen mérkőzésen játszanunk, úgy most is sokkal könnyebb lett volna."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!