Foci

2014.08.08. 12:00

Halhatatlan futball bajnokok

Keszthely labdarúgásának 112 éves történetéből kiemelkedett az a két bajnokcsapat, melyek tagjainak találkozót szerveztek az elmúlt hétvégén Balatongyörökön.

A Keszthelyi Előre 1960-ban NB III-ba jutott együttesének tagjai voltak: Jáger, Dézsényi, Jelencsics, Király, Szita, Pém I., Sebők dr., Forró dr. Györei, Fábián, Laki, Prótár, Prágai, Pálfi, Horváth dr., Sárközi, Jenei, Tapolczai. A bajnokság gólkirálya Sebők Ferdinánd dr. volt 42 találattal.

Sokan eljöttek a 20 évvel későbbi bajnokok közül is. Az 1980-as Keszthelyi Haladás a Répcelakkal vívott osztályozó után jutott az NB II-be, amiért Pro Urbe díjat kapott a várostól. A bajnokság gólkirálya akkor Kiss János volt.

Az egésznapos rendezvényen „50 év a keszthelyi labdarúgásért" kitüntetést kapott dr. Kató Gergely egykori szakosztályvezető, szakosztály elnök, csapatorvos; míg „36 éve a keszthelyi labdarúgásért" elismerést Béres Ferenc, aki játékosként, később pályaedzőként, majd vezető edzőként, jelenleg pedig elnökként szolgálja a sportágat a városban. „Keszthely örökös gólkirálya" elismerésben részesült Rácz László, aki négyszer volt a Haladás legeredményesebb játékosa, kétszer pedig az egész NB II-ben ő szerezte a legtöbb gólt.

A balatongyöröki összejövetel résztvevői. A szervezők remélik, hogy a következő közös rendezvényen még többen lesznek majd. Fotó: Sári-Bársony Anita

Az összejövetel természetesen kitűnő alkalom volt a visszaemlékezésre. Ezekből szemezgetünk.

Sebők Ferdinánd dr.: „Felejthetetlen volt az 55 évvel ezelőtti csapat. Hálát adhatunk a sorsnak, hogy többségük itt lehetett a találkozón."

Dr. György Endre egykori csapatkapitány: „Most már rendszeresnek tekinthetők mindkét jeles bajnok csapatnál az összejövetelek és jövőre, a 35 éves bajnoki jubileumot is megünnepeljük. Reméljük, teljes létszámban."

Gellei Imre egykori edző: „Ismét felelevenítettem hogy miként csábított dr.Kató Gergely és dr. Török Lajos Keszthelyre, ahol nagyon sikeres éveket élhettem át. Hálával gondolok rájuk és persze a játékosaimra is."

Rácz László, a ZTE és a Keszthely egykori labdarúgója, majd első osztályú játékvezető: „Külön köszönet a szervezőknek, dr. Török Lajosnak és dr. Iglódi Endrének. Utóbbi egy külön kiadványt is készített a helyi bajnok sportolókról, és számomra nagyon megható volt, hogy a Keszthely halhatatlan labdarúgói fejezetben megemlékezhettünk azokról a kiváló játékosokról, akik már nem lehetnek velünk."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!