Sport

2014.09.11. 16:40

Női NBII: Egy tucatig jutott a ZTE

Zalaegerszeg, Sopron - A hét végén folytatódtak az női labdarúgó NBII küzdelmei, a ZTE és az NTE is nyerni tudott.

Bozó Péter

ZTE FC - DAC UNIÓ FC 12-0 (6-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Molnár A.

ZTE: Fülöp Szegedi, Széplaki, Szabó, Pete Vincze, Luczi, Kerkai Gáspár, Végh, Király. Edző: Kostorják Zsolt.

Mindkét csapat csere nélkül játszotta végig a találkozót, sérülések miatt. A hazaiak feledtetni akarták a PVSK elleni meglepetés döntetlent, és motiváltan kezdték a találkozót. A ZTE FC 20 perc után már 4-0-ra vezetett. A folytatásban sem tört meg a zalaiak lendülete, és gólfesztivált rendeztek.

Gólszerzők: Végh (3), Szegedi (3), Gáspár (2), Széplaki, Luczi, Vincze, Kerkai. Jók: Luczi (a mezőny legjobbja) és a teljes hazai csapat.

Szabó Réka (jobbra) cselezi ki védőjét a DAC Unió elleni meccsen (Fotó: Pezzetta Umberto)

Soproni FAC - Nagykanizsai TE 1866 2-3 (2-1)

Sopron, 100 néző. Jv.: Kozári.

NTE: Balassa Sz. Balassa D., Kanizsai D., Takács D. (Halász), Szollár, Somogyi, Hozlár, Tarsoly K., Szabó Zs., Buczkó, Tarsoly A. (Vittman). Edző: Benedek József.

A hosszú utazás nem tett jót a vendégek játékának, nehezen vették fel a ritmust, s ez még akkor is igaz, ha viszonylag korán meg is szerezték a vezetést. Nem volt tehát meggyőző a dél-zalaiak produkciója, igazán folyamatos futball nem alakult ki részükről, a hazaiak két pontrúgásból fordítottak is. A második játékrészben Benedek József szerkezetet is váltott, kompaktabb, egységesebb játékot kért labdarúgóitól, így futott végig két olyan kontra, mellyel megfordították a találkozót és értékes három pontot szereztek.

A nagykanizsai gólszerzők: Buczkó, Hozlár, Szollár. Jók: Buczkó, Hozlár, Szollár, Tarsoly K.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!