Sport

2014.11.08. 16:12

Teke: a nők felborították a papírformát, a férfiaknak nem sikerült

Címkék#teke

Rangadót játszottak a zalai tekecsapatok a Szuper Ligában. A ZTE ZÁÉV női csapata a fővárosban vendégeskedett, ZTK FVVas a Szegedi TE-t fogadta hazai környezetben. Mindkét találkozón az őszi elsőség volt a tét.

Az egerszegi hölgyek ellenfelénél,  a Rákoshegyi VSE I.-ben válogatottak sora játszik. A találkozó  egyértelmű esélyese a hazai környezetben  játszó fővárosiak voltak.  Zalaiaknak sikerül felborítani a papírformát. Nagyszerűen kezdte  a találkozót  a vendégcsapat  az első sorban szereplő játékosok  valamennyien begyűjtötték  a meccspontokat, és  több mint 50 fás előnyre tettek szert. A második körben beleerősítettek a hazaiak. Horváth   a zalai oldalról megszerezte  a  győzelmet jelentő meccspontot, és biztossá vált  a ZTE ZÁÉV sikere. A másik két csapattárs nagy küzdelemben kikapott, de a végeredmény szempontjából már nem volt jelentősége. A ZTE ZÁÉV felborította a papírformát, és  átvette a vezetést  a bajnokságban.

Rákoshegyi VSE I. – ZTE ZÁÉV   2:6 (3343 :  3388).

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTK FMVas a  BL és  Világkupa győztes Szegedi TE-t fogadta. A hazaiak titkon reménykedtek a bravúrban, de végül is fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudású vendégcsapat előtt.  Az első kör után még reménykedhettek  a zalaiak. Két meccspontot is szereztek, de a fa előny már ekkor is a Tisza-partiaknál volt. A második körben  aztán beindult  a szegedi csapat. Egyedül csak Nemes Attilának volt esélye  a pontszerzésre, de végül  kikapott ellenfelétől, a többieknek nem volt esélye  a pontszerzésre.  A Szeged végül is érvényesítette a papírformát, mivel  több játékosa is átlag feletti teljesítményt nyújtott.  Hazai oldalon csak hárman lépték át a 600 fás határt, ami kevésnek  bizonyult a nemzetközi és hazai szinten is jegyzett Tisza-partiak ellen.

ZTK FMVas  - Szegedi TE  2 : 6 ( 3528 :  3679).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!