Telekom Veszprém

2014.12.12. 13:20

Vasárnap a Metalurg otthonában az MKB-MVM Veszprém

Veszprém Az év utolsó idegenbeli mérkőzését a SEHA-Ligában a macedón Metalurg Szkopje otthonában vívja az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttese.

B. Virág Rita

A veszprémiek számára a 2014-es évből mindössze két mérkőzés maradt. Vasárnap a macedón Metalurg Szkopje otthonába látogatnak, jövő hét csütörtökön pedig a Vojvodinát látják vendégül (kezdés: 17 óra).

A Veszprém (a labdával Gulyás) a SEHA-Ligában a hét közben biztosan nyert a Presov ellen Fotó: Penovác Károly

A macedón kirándulás annak dacára sem ígérkezik könnyed sétagaloppnak, hogy még novemberben a Metalurg huszonnyolcas keretéből tizenkilenc játékost elveszített.

Ezek a kézilabdások ugyanis fellázadtak edzőjük Lino Cervar ellen és úgy vélték, a rossz szakmai koncepció miatt eredménytelenek és képtelenek a fejlődésre, a tréner pedig öncélúan csak azt nézi, miként tudja minél tovább megőrizni pozícióját. Nos, a sztrájkolókat azóta felfüggesztették - többek már más egyesülethez igazoltak - és a klubvezetés kiállva Cervar mellett maximális támogatásáról biztosította a horvát szakembert.

November közepe óta a SEHA-Ligában mindössze egyetlen mérkőzést játszott a Metalurg, a városi Vardar Szkopje ellen, és ott hazai pályán kikapott 26:20-ra. A Bajnokok Ligájában megfogyatkozva, de törve nem, megszerezte első győzelmét, a spanyol La Rioja esett áldozatul (29:28) és döntetlenre végzett a Meshkov Bresttel (27:27), ami azt jelzi, Cervar mégsem végez annyira rossz munkát.

A Metalurg otthonában persze így is a listavezető Veszprém az esélyes, amely a sorozatban még pontot sem veszített. Ezzel szemben a Szkopje csak hatodik a táblázaton.

A mérkőzésről, ahogy azt már megszokhatták, természetesen online közvetítünk.

Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém csapatának szakvezetője a Metalurg elleni összecsapás előtt úgy nyilatkozott, játékosai már kezdenek fáradni, a rengeteg edzés és meccs hatását már mindenki érzi fizikálisan és mentálisan egyaránt.

Még két találkozónk van hátra ebben az évben és természetesen szeretnénk mindkettőn győzni. Tudjuk, hogy a Szkopje elvesztette több játékosát, de ott nála, sosem könnyű nyerni, mindig veszélyes, ezért nagyon oda kell figyelnünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!