Kézilabda

2014.12.12. 11:30

Kézilabda Eb - A román csapat ellen kezdünk

Címkék#kézilabda

A spanyolok elleni vereséggel zárta a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörét a magyar válogatott, amely a középdöntőben a románokkal találkozik először.

Horváth Gábor

Csütörtök este eldőlt, hogy a magyar csapat két pontot visz magával a középdöntőbe. A mieink az I-es számú mezőnyben szerepelnek, ami azt jelenti, hogy Debrecenben játsszák meccseiket.

A Spanyolország elleni vereség két okból volt fájó, az egyik az, hogy volt esélyünk a döntetlenre, sőt még a sikerre is, de a hajrában elkövetett buta hibák miatt elszórakoztuk a lehetőségeket.

A másik: a két pont nem számít túl soknak a középdöntőben.

A szurkolók bíznak benne, lesz még ok Erdősi Ildikóék örömére Fotó: MTI

Németh András szövetségi kapitány a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy hajszálon múlt a győzelem: Sajnos nem mi szereztük meg a két pontot, nüanszok döntöttek. Remélem, tanulunk a hibákból és akkor a szoros meccseken mi fogunk győzni.

Kollégája, Jorge Duenas megjegyezte: nagyszerű mérkőzés volt, amelyen a kritikus pillanatokban jobban összpontosított csapata.

Tomori Zsuzsanna csapatkapitány szerint az volt a döntő, hogy 21:18-as vezetésük után, amikor a spanyolok védekezési stílust váltottak, nem tudtak rá reagálni.

Ellövöldöztük a labdákat, keveset mozogtunk, ezek helyett többet kellett volna futnunk üres helyekre mondta az átlövő.

A magyarok szombaton az egy ponttal érkező román, hétfőn a szintén egypontos dán, szerdán pedig a négypontos norvég válogatottal mérkőznek meg, mindhárom napon 20.30-kor lépnek pályára. A középdöntős csoport első két helyezettje jut a budapesti elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszik majd a Papp László Arénában.

A középdöntő pontos programja, I. csoport (Debrecen), szombat: Lengyelország - Dánia (16.00), Spanyolország - Norvégia (18.15), Magyarország - Románia (20.30).

Hétfő: Spanyolország - Románia (16.00), Lengyelország Norvégia (18.15), Magyarország - Dánia (20.30).

Szerda: Lengyelország - Románia (16.00), Spanyolország Dánia (18.15), Magyarország - Norvégia (20.30).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!