Sport

2015.01.02. 15:06

Nyugat győzelem a győri futsal gálán

Címkék#futsal

Zalaegerszeg - Szakmai napot és gálát rendeztek a honi futsalosoknak.

Jóna István

Egyedülálló rendezvénnyel búcsúztatta a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2014-es futsal évet. December 29-én Győrben, az ETO Futsal szakmai napjára három zalai futsalos kapott meghívást. Halmos Máté és Kottán Krisztián játékosként, míg Bagó Gábort az NB II-es Nyugat válogatottjának másodedzőjeként képviselhette a Göcsej SK színeit. A szakmai napon Sito Rivera, a férfi és a női futsal válogatott szövetségi edzője tartott előadást a játékosok fizikai állapotának koordinálásáról, felméréséről – számolt be lapunknak Bagó Gábor, aki elmondása szerint hasznos technikákkal gazdagodott az előadás során. A konferencia kiemelt vendége volt José Venancio López Hierro, a spanyol futsal válogatott szövetségi kapitánya is, aki szerint nem véletlen, hogy ennyi honfitársa dolgozik a labdarúgásban. A legfontosabb szakmai kérdések megvitatása után a labda is előkerült az új Audi Arénában. A jó iramú, szórakoztató mérkőzésen végig a Kelet válogatottja irányított. Háromszor vezettek, de mind a háromszor kiegyenlítettek a nyugatiak, akiknek a harmadik gólját éppen Kottán Krisztián szerezte. A végjátékban meglepő húzásra szánta el magát Lengyel Béla, a nyugataik kapitánya, aki az ellenfél támadása előtt lehozta kapusát és öt mezőnyjátékost küldött a pályára. A húzása bejött, mert a keleti támadás kimaradt az ellentámadásból pedig Kottán adott gólpasszt csapattársának, Pótának, aki élt a lehetőséggel és győztes gólt szerzett. Ezzel öt év után újra a Nyugat válogatottja szerezte meg a győzelmet. Bagó Gábor elmondta, hogy remek hangulatban telt az esemény, ami a sportág népszerűsítését kiválóan szolgálta és a játékosainak is maradandó élmény marad a címeres mezben való szereplés.

Kelet-Nyugat Válogatott 3-4 (2-2) - (I. KPMG Futsal Gála)

Győr, Audi Aréna

Kelet Válogatott: Tombácz R. (SZTE) - Angyalos A. (DEAC), Kántor T. (DEAC), Marosi J. (Energia SC), Tarnai D. (Energia SC) Csere: Ficsor D. (Energia SC), Faragó L. (MVFCII), Harmati T. (MVFCII), Lovasi B. (Nagykáta), Makk L. (Dunatours-Vác) Vezetőedző: Milbik Kálmán (DEAC)

Nyugat Válogatott: Borsi D. (FTC), Temesi N. (Dunakeszi), Kottán K. (Göcsej SK), Fritz B. (MAFC), Kullik R. (MAFC) Csere: Kavalecz M. (TF), Bakay F. (TF), Halmos M. (Göcsej SK), Póta B. (TF), Kaló G. (FTC), Pirik T. (FTC), Horváth M. (Győri B), Juhász D. (Győri B), Papp L. (MAFC) Vezetőedző: Lengyel Béla (FTC), Bagó Gábor (Göcsej SK)

A gálán megmérkőztek egymással még az Öregfiúk és az Újságíró-válogatott, valamint az Árkád-ETO (Vincze Ottó team)–Audi ETO (Görbicz Anita Team) is.

A főmérkőzést a Világválogatott – Best of ETO ellen vívta, ami győri sikerrel zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!