Kosárlabda

2015.03.18. 14:50

Kosárlabda: Megnyerték az alapszakaszt az U21-esek

Székesfehérvár - A felnőttek bajnokságával párhuzamosan zajlott az U21-es pontvadászat a kosarasoknál. A DKKA remek hajrával megnyerte az alapszakaszt, zsinórban aratott 14 sikerével.

Horog László

Nagyszerűen menetelt az Alba Fehérvár-DKKA-Balogh 2000 együttese az utánpótlás bajnokságban, utoljára decemberben szenvedtek vereséget Kecskeméten, 86-71-re. A folytatásban minden összecsapásukat megnyerték, az utolsó fordulóban ugrottak a tabella tetejére, lévén a végig élen álló Falco Szombathely gárdáját 84-77-re verték.

– Ebben a korosztályban nincs rájátszás, hanem háromnapos, nyolccsapatos döntőre kerül sor, a férfi Magyar Kupa-döntő lebonyolítási rendszeréhez hasonlóan. Az A-csoport első négy helyezettje – Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, Falco, Szeged, Nyíregyháza –, valamint az NB I/B Nyugati és Keleti csoportjának első két helyezettje szerez jogot a szereplésre – mondja Peresztegi Nagy Ákos, az U21-es, fehérvári gárda vezetőedzője.

A DKKA 21 éven aluli gárdája remek hajrával nyerte az alapszakaszt, készül az országos döntőre. Fotó: a szerző

Aztán hozzáteszi, úgy indultak a szezonnak, az alapszakaszt a négy között zárják. Arra nem gondolt, hogy az élen zárnak, arra pedig végképp nem, hogy 14 meccsen át maradnak veretlenek.

– A fő cél az volt, hogy a szintén általam irányított U18-as gárda tagjainak, valamint a felnőtt kerettel készülő utánpótlás korú játékosoknak minél több lehetőséget biztosítsunk ezen összecsapásokon. A szezont az előzetes elvárásoknak megfelelően kezdte a csapat, december közepéig négy vereség és hat győzelem volt a mérlegünk, a 11. fordulóban sikerült szoros találkozón, kiélezett végjátékban legyűrnünk a Nyíregyházát 97-88-ra, aztán egy ponttal győztünk Szombathelyen, ami akkora lökést adott a csapatnak, ami repített bennünket a további fordulókban. A csapat folyamatosan fejlődött és mindig akadtak átlagon felüli teljesítmények. A legnagyobb bravúr a szombathelyi siker volt, ezzel alapoztuk meg a későbbi diadalokat.

A nyolccsapatos döntő helyszíne kapcsán még nincs információ, a szövetség pályázat útján dönt a rendezőről. „Nem készülünk külön, ugyanis az U18-as bajnokság felsőházi rájátszása jelenleg is zajlik, az utolsó, pénteki, szegedi bajnokitól függetlenül a 18 éven aluliak is ott vannak a nyolcas döntőben. Több olyan játékos akad, aki mindkét együttesben érdekelt."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!