Sport

2015.03.18. 14:40

Három veszprémi aranyérem a mezei futó országos bajnokságon

A mezei futó országos bajnokságon sorozatban tizedik alkalommal hódította el a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a legeredményesebb egyesületnek járó Munka Vándordíját.

B. Virág Rita

Kecskeméten gondosan előkészített pálya, kellemes időjárás és felkészült rendezők várták az országos mezei futó-bajnokságra érkező atlétákat.

Az első rangos szabadtéri versenyen megyénket a VEDAC képviselte, amely 1987 óta több mint hússzor érdemelte ki a legeredményesebb klubnak járó Munka Vándordíjat. Erre most is jó eséllyel pályázott, és végül be is jött a papírforma, miután három arany-, három ezüst- és öt bronzérmet is begyűjtöttek a futói.

A veszprémiek közül ezúttal az idősebbek jobban kitettek magukért, de persze a fiatalok között is akadtak szép eredmények.

A kecskeméti mezei futó országos bajnokságon a VEDAC atlétái derekasan kitettek magukért (Fotó: VEDAC)

Mindenképp figyelemre méltó az újoncok közt elért második helyezése Edvy Andrásnak. A korosztályos csapatversenyben a VEDAC az Edvy, Muraközy, Scharf összeállítású hármassal is a dobogó második fokára állhatott fel.

A férfi ifi kategóriában Bodor Botond harmadik helyezését kell kiemelni, aki tagja volt a bronzérmes veszprémi csapatnak is (Bodor, Horváth A., Kovács G.).

A junioroknál ugyancsak a harmadik helyen zárt a VEDAC alakulata, ezt a sikert a Nick, Bertalan, Barabás hármas érte el.

A junior nőknél a veszprémi színekben versenyző ajkai Somogyi Anett ért másodikként célba, de Ladányi Fruzsina negyedik helye is dicséretes. A csapatversenyben természetesen a VEDAC nyert a Somogyi, Ladányi, Csorba összeállítású trióval.

A felnőtteknél, a tíz kilométeres távon nagy harcban végzett a harmadik helyen a londoni olimpikon Kovács Tamás, ugyanitt az idén sok nehézségen átesett Minczér Albert nyolcadikként végzett. Természetesen a csapatok közt a VEDAC volt a legjobb: a Kovács T., Minczér, Kis Áron hármas megérdemelten vehetett át aranyérmet.

A nőknél ugyancsak a VEDAC hármasa szerezte meg a bajnoki címet, miután Badis Anissa Zsófia bronzérmes lett, mögötte negyedik helyen ért célba Tóth Lívia, nyolcadikként zárt a triatlonista Brassay Réka.A sok kiváló helyezésnek köszönhetően a VEDAC sorrendben tizedszer vihette haza a Munka Vándordíjának hatalmas serlegét.

 

Értékes helyezéseket is szereztek

A VEDAC versenyzőinek további eredményei. Nők. 13 éves újonc: csapatban 5. VEDAC (Bálint, Kiss, Hadnagy). Serdülő: 4. VEDAC (Perei, Szabó, Vágner). Ifi: 9. Bányai Petra, csapatban 7. VEDAC (Bányai, Bencsik, Tijssen). Junior: 5. VEDAC B. Férfi. Serdülő: 9. Felber Balázs, csapatban 4. VEDAC (Felber, Kovács R., Juhász). Junior: 10. Nick Márton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!