Sport

2015.03.18. 14:16

Azonnali hatállyal távozott a BKSE-től a bajnok utánpótlás edző

Azonnali hatállyal felmondta szerződését György László, a Balatonfüredi KSE utánpótlás szakágvezetője. A döntés váratlanul érte a kézilabdaklubot, de a szakember utódja megvan.

Horváth Gábor

György László szerződése még több mint két évig élt volna. A Dunaújvárosból érkezett szakember eredményes időszakot töltött el Balatonfüreden, csapatai három országos bajnokságot, valamint rengeteg érmet szereztek. Eközben felnőtt válogatott játékosokat nevelt.

A tréner korábban az első csapatnál másodedzőként tevékenykedett, és úgy volt, tavaly nyáron ő veszi át a távozó Sótonyi László helyét, de végül az MKB-MVM Veszprém KC-val történt együttműködés keretein belül Csoknyai István lett a Balatonfüredi KSE szakvezetője.

A Balatonfüredi KSE az alábbi közleményt adta ki György távozásával kapcsolatban.

György László szerződése még több mint két évig élt volna Balatonfüreden (Archív fotó: Penovác Károly)

„A BKSE elnöksége sajnálattal és a tény előtt értetlenül állva közli, hogy György László, az utánpótlás szakág vezetője 2017 nyaráig szóló szerződését azonnali hatállyal felmondva, csapatait és játékosait a szezon közepette cserbenhagyva távozik Füredről.

György Lászlónak elévülhetetlen, úgy az egyesület, úgy Balatonfüred városa által elismert és díjazott érdemei vannak a füredi kézilabda sikerekben. Juniorjaival háromszor nyerte meg az országos bajnokságot. Ifistáit is bajnoki- és kupa érmekhez segítette. A BKSE jelenlegi sikeres felnőtt keretének több általa nevelt játékos a meghatározó tagja, sőt közülük egyesek már a magyar válogatott keretébe is meghívást kaptak. Másodedzőként része volt a felnőtt csapat sikereiben is.

György Lászlóra hosszú távon és komoly feladatokra szánva számítottak Balatonfüreden. Ez a távlatos együttműködés szakadt meg azonnali felmondásával, aminek módját, csapatainak, játékosainak a futó szezon befejezése előtti magukra hagyását méltatlannak érezzük eddigi sikereihez, az általunk is megismert edzői hitvallásához képest.

A BKSE elnöksége az egyesület utánpótlás nevelése irányításával Kárpáti Krisztián szakedzőt bízza meg.”

Természetesen György Lászlót is megkerestük. - Sajnos így alakult, sokat nem szeretnék erről beszélni. Kézfogással köszöntem el, fájó szívvel és nehezen, hiszen csaknem négy évet töltöttem el a klubnál. Úgy gondolom, tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, ráadásul eredményesek is voltunk. Ezekre a dolgokra szeretnék emlékezni - fogalmazott a kitűnő szakember, aki jövőjét firtató kérdésünkre azt mondta, hogy még nem dőlt el, hol folytatja pályafutását. - További sok sikert kívánok a balatonfüredieknek! - tette hozzá György László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!